Bazsalikomos paradicsomleves
Ahogy az olaszok csinálják
Ha szereted a hagyományos módon készült levest, ezt a változatot imádni fogod. Egyszerűen mennyei.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A paradicsomlevest általában betűtésztával vagy sajttal kínálják, és rengeteg variációja ismert.

Ha mediterrán ízekre vágysz, készítsd el olasz módra! Szinte egyszerűbb, mint az eredeti recept.

Bazsalikomos paradicsomleves

Hozzávalók:

  • 1,5 l zöldségleves
  • 90 dkg paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál friss bazsalikom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

Az apróra vágott vöröshagymát futtasd meg a felforrósított olajon. Keverd hozzá a zúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot, a paradicsompürét, a zöldséglevest, és ízesítsd borssal és egy kevés sóval.

Forrald össze az egészet, majd botmixerrel mixeld addig, amíg krémes állagú nem lesz. Szórd bele a bazsalikomot, és hagyd lehűlni, de akár forrón is fogyaszthatod.

Ezt is szeretjük