Sűrű, selymes bazsalikomos paradicsomleves: az olaszok így készítik

A bazsalikomos paradicsomleves ízletes és könnyed fogás, amit a hagyományos olasz konyha inspirált.

Bazsalikomos paradicsomleves receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted a mediterrán konyhát, ezt a levest se hagyd ki! A friss bazsalikom, a gazdag paradicsomíz és a fokhagyma kombinációja igazi kulináris élvezetet nyújt. Hihetetlenül egyszerű étel, ám a végeredmény annál finomabb. Pirítóssal, krutonnal vagy friss kenyérrel kínáld, tálaláskor locsold még meg olívaolajjal, és szórd meg zöldfűszerrel, esetleg parmezánnal.

 

 

Bazsalikomos paradicsomleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg egészparadicsom-konzerv
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 l zöldségalaplé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 ág bazsalikomlevél
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • bors
  • tejszín vagy sajt a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy lábasban melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és süsd üvegesre. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsd további egy-két percig, amíg illatos lesz. Rakd hozzá a konzervparadicsomot, és kicsit törd össze fakanállal. Öntsd fel a zöldségalaplével, és forrald fel.

 

Főzd kis lángon 15-20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. A vége felé dobj hozzá cukrot. Amikor kész, vedd le a lábast a tűzről, majd pépesítsd botmixerrel. Tedd vissza a tűzre, és add hozzá a friss bazsalikomot. Főzd további öt percig, közben ízlés szerint fűszerezd sóval és borssal. Ha szeretnéd, önthetsz hozzá tejszínt, hogy még selymesebb legyen. Tálaláskor díszítsd bazsalikomlevéllel. 

Fogyaszt és frissít a jéghideg nyári gazpacho

Turmixgépes, ötperces leveseket bemutató sorozatunkban most érkeztünk el a csúcsponthoz, ez a klasszikus, a kedvenc, a hideg levesek csúcsa. Gyors, praktikus, egészséges, egyszerű, nem nagyon lehet szuperlatívuszok nélkül beszélni róla.

Elolvasom
Ezt is szeretjük