Bakonyi borda

A klasszikus recept

Készítsd el a nagy kedvencet, a pikáns, paprikás, gombás fogást, melyhez galuska való leginkább, de friss kenyérrel sem utolsó.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Legelőször a Gundel étteremben készítettek az országban bakonyi bordát, és nem a Dunántúlon. Tulajdonképpen pörköltről van szó, gombapaprikással kombinálva.

Készítheted csiperkéből, de bármilyen gombakeverékből is, arra azonban ügyelj, hogy csak ellenőrzött forrásból származó kalaposokat használj!

Bakonyi borda

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • fél dl olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 8 kicsontozott sertésborda
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 fej hagyma

A húst öblítsd le, törölgesd szárazra, kissé verd ki, és fél órára sózd be. A gombát mosd meg, hámozatlanul vágd vastagabb szeletekre. Mosd meg a zöldpaprikát és a paradicsomot, a zöldpaprikát csumázd ki, ereit, magjait távolítsd el, húsát karikázd fel.

A paradicsomot hámozd meg, vágd gerezdekre. A hagymát vágd apróra. A hússzeleteket forgasd meg a lisztben, a felesleget rázd le róluk, és az olajban mindkét oldalukon hirtelen süsd elő, majd tedd félre. A visszamaradt zsiradékban fonnyaszd meg a hagymát, szórd meg a pirospaprikával, add hozzá a gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt 10 percig párold. Tedd vissza az edénybe a hússzeleteket, és fedő alatt, mérsékelt tűzön párold puhára, az elfőtt levet kevés vízzel pótold. Keverd simára a tejfölt 1 kávéskanál liszttel, és habard be a hús levét. Galuskával a legfinomabb.

Így bontsd a húst!

Bár érdemes csontozva kérni a húst a hentestől, ha mégsem így történt, videónkból megtudhatod, hogyan kell bontani a különböző húsokat.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Képünk és leadképünk az Ecet és olaj blogoldalról származik.

OLVASD EL EZT IS!

marhasult lead
  • marhahús
  • húsételek

Marhasült római tálban

Ezt is szeretjük