Bakonyi borda
Készítsd el a nagy kedvencet, a pikáns, paprikás, gombás fogást, melyhez galuska való leginkább, de friss kenyérrel sem utolsó.
Legelőször a Gundel étteremben készítettek az országban bakonyi bordát, és nem a Dunántúlon. Tulajdonképpen pörköltről van szó, gombapaprikással kombinálva.
Készítheted csiperkéből, de bármilyen gombakeverékből is, arra azonban ügyelj, hogy csak ellenőrzött forrásból származó kalaposokat használj!
Bakonyi borda
Hozzávalók:
- 25 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- fél dl olaj
- 3 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 8 kicsontozott sertésborda
- 2 szál petrezselyem
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 fej hagyma
A húst öblítsd le, törölgesd szárazra, kissé verd ki, és fél órára sózd be. A gombát mosd meg, hámozatlanul vágd vastagabb szeletekre. Mosd meg a zöldpaprikát és a paradicsomot, a zöldpaprikát csumázd ki, ereit, magjait távolítsd el, húsát karikázd fel.
A paradicsomot hámozd meg, vágd gerezdekre. A hagymát vágd apróra. A hússzeleteket forgasd meg a lisztben, a felesleget rázd le róluk, és az olajban mindkét oldalukon hirtelen süsd elő, majd tedd félre. A visszamaradt zsiradékban fonnyaszd meg a hagymát, szórd meg a pirospaprikával, add hozzá a gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt 10 percig párold. Tedd vissza az edénybe a hússzeleteket, és fedő alatt, mérsékelt tűzön párold puhára, az elfőtt levet kevés vízzel pótold. Keverd simára a tejfölt 1 kávéskanál liszttel, és habard be a hús levét. Galuskával a legfinomabb.
Így bontsd a húst!
Bár érdemes csontozva kérni a húst a hentestől, ha mégsem így történt, videónkból megtudhatod, hogyan kell bontani a különböző húsokat.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Képünk és leadképünk az Ecet és olaj blogoldalról származik.
OLVASD EL EZT IS!
- méz
- sült csirke
Pikáns, mézes csirkefalatok
- csirke
- sült csirke
Ropogós, fűszervajas sült csirke
- marhahús
- húsételek