
A klasszikus bajai halászlé receptje
A különleges, gyufatésztával gazdagított piros halászlé mindenki kedvence.

Az igazi, klasszikus bajai halászlé főzéséhez elengedhetetlen a türelem, hiszen ez nem egy két perc alatt összedobható instant leves, hanem egy gondosan elkészített, zamatos hallé, ami után mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját.
A halászlé nem bonyolult étel, de legalább isteni finom, variáld kedvedre, és találd meg a kedvenc változatodat!
Bajai halászlé
Hozzávalók:
- 2,25 kg ponty
- 0,75 kg egyéb hazai hal
- 3,5 liter víz
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 3 evőkanálnyi pirospaprika
- 3-4 csípős cseresznyepaprika
- só
Elkészítés ideje:
Két-három óra.
Elkészítés menete:
A halakat pucold meg, távolítsd el a nemkívánatos részeket, az ikrát és a tejet tedd félre, majd irdald be a hal húsát, aztán darabold patkókra. Sózd be, és tedd félre állni legalább egy órára. A hagymákat pucold meg és kockázd fel. Ha letelt a pihentetésre szánt idő, egy jó nagy lábasba - legjobb a bogrács és persze az, ha szabad tűzön készül az étel - tedd a halat és a hagymát, majd öntsd fel a vízzel.
Amikor már lobog, add hozzá a pirospaprikát is, majd hagyd így rotyogni 15-20 percig. Ha ez is letelt, akkor jöhetnek a lébe a félretett dolgok, a tej, az ikra és persze a csípős paprika is.
Sózd ízlésed szerint, majd hagyd még további 10-15 percig főni, aztán le is veheted a tűzről. Hagyományosan gyufatésztával tálalják, készítsd el hozzá te is!
Mennyei ízek egyenesen a bográcsból
A nyár a kerti főzések ideje, válaszd ki, melyik bográcsos ételt készíted el a hétvégén!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- paprika
- paradicsom
A legfinomabb házi lecsó receptje a nagyitól

- rizs
- egytálétel
Rizses hús gazdagon

- só
- paprika