A klasszikus bajai halászlé receptje
Gyufatészával az igazi
A különleges, gyufatésztával gazdagított piros halászlé mindenki kedvence.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

Új trend a szépségápolásban: jön az N-beauty, ami az egyszerűségre törekszik »

Kleopátra is ezt használta a fürdőszobában: a fekete köménymag olaj kívül-belül szépít »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az igazi, klasszikus bajai halászlé főzéséhez elengedhetetlen a türelem, hiszen ez nem egy két perc alatt összedobható instant leves, hanem egy gondosan elkészített, zamatos hallé, ami után mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját.

A halászlé nem bonyolult étel, de legalább isteni finom, variáld kedvedre, és találd meg a kedvenc változatodat!

Bajai halászlé

Hozzávalók:

  • 2,25 kg ponty
  • 0,75 kg egyéb hazai hal
  • 3,5 liter víz
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 3 evőkanálnyi pirospaprika
  • 3-4 csípős cseresznyepaprika

Elkészítés ideje:

Két-három óra.

Elkészítés menete:

A halakat pucold meg, távolítsd el a nemkívánatos részeket, az ikrát és a tejet tedd félre, majd irdald be a hal húsát, aztán darabold patkókra. Sózd be, és tedd félre állni legalább egy órára. A hagymákat pucold meg és kockázd fel. Ha letelt a pihentetésre szánt idő, egy jó nagy lábasba - legjobb a bogrács és persze az, ha szabad tűzön készül az étel - tedd a halat és a hagymát, majd öntsd fel a vízzel.

Amikor már lobog, add hozzá a pirospaprikát is, majd hagyd így rotyogni 15-20 percig. Ha ez is letelt, akkor jöhetnek a lébe a félretett dolgok, a tej, az ikra és persze a csípős paprika is.

Sózd ízlésed szerint, majd hagyd még további 10-15 percig főni, aztán le is veheted a tűzről. Hagyományosan gyufatésztával tálalják, készítsd el hozzá te is!

Mennyei ízek egyenesen a bográcsból

A nyár a kerti főzések ideje, válaszd ki, melyik bográcsos ételt készíted el a hétvégén!

Ezt is szeretjük