Roppanós, baconös zöldbab a tepsiből: ennél egyszerűbb már nem is lehetne
A fűszeres, ízletes zöldbab baconbe tekerve izgalmas vacsora lehet rohanós napokra.

Roppanós, baconös zöldbab a tepsiből: ennél egyszerűbb már nem is lehetne
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

10 tipp a tiszta arcbőrért: egyszerű lépések az instant szépségért »

Az öt legjobb esküvős film, amiktől még jobban várod majd a lagzid »

10 évet leradíroz a bőrről ez a házi arcmaszk, ha hetente használod: a japán nők esküsznek rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne csak főzeléket és rakottast készíts a zöldbabból! Sokkal egyszerűbb és izgalmasabb, ha baconbe tekerve ropogósra sütöd az egészséges zöldséget. A tisztításon kívül szinte semmi munka nincs vele. Bár baconben sül, kevés kalóriát tartalmaz. Készíthetsz hozzá mártogatóst, de húsok mellé, köretnek is jó választás.

Baconös zöldbab

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab
  • 10 dkg bacon
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldbabot mosd meg, és a végeiről vágj le körülbelül egy-egy centit. Forralj vizet egy nagy lábosban, és dobd bele a zöldbabot. Főzd három percig, majd szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Fontos, hogy ne főzd túl puhára.
 

Fogj össze hat-nyolc kihűlt zöldbabot, és tekerd egy szelet baconbe. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd locsold meg kevés olívaolajjal, ízesítsd sóval, borssal, és rakj a tetejére zöldfűszert. Jól illik hozzá a rozmaring. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 12-15 perc alatt. Ha kezd barnulni, vedd ki a sütőből.

Ezt is szeretjük