
Roppanós, baconös zöldbab a tepsiből: ennél egyszerűbb már nem is lehetne
A fűszeres, ízletes zöldbab baconbe tekerve izgalmas vacsora lehet rohanós napokra.


Ne csak főzeléket és rakottast készíts a zöldbabból! Sokkal egyszerűbb és izgalmasabb, ha baconbe tekerve ropogósra sütöd az egészséges zöldséget. A tisztításon kívül szinte semmi munka nincs vele. Bár baconben sül, kevés kalóriát tartalmaz. Készíthetsz hozzá mártogatóst, de húsok mellé, köretnek is jó választás.
Baconös zöldbab
Hozzávalók
- 50 dkg zöldbab
- 10 dkg bacon
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldbabot mosd meg, és a végeiről vágj le körülbelül egy-egy centit. Forralj vizet egy nagy lábosban, és dobd bele a zöldbabot. Főzd három percig, majd szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Fontos, hogy ne főzd túl puhára.
Fogj össze hat-nyolc kihűlt zöldbabot, és tekerd egy szelet baconbe. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd locsold meg kevés olívaolajjal, ízesítsd sóval, borssal, és rakj a tetejére zöldfűszert. Jól illik hozzá a rozmaring. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 12-15 perc alatt. Ha kezd barnulni, vedd ki a sütőből.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció