Roppanós, baconös zöldbab a tepsiből: ennél egyszerűbb már nem is lehetne
A fűszeres, ízletes zöldbab baconbe tekerve izgalmas vacsora lehet rohanós napokra.

Roppanós, baconös zöldbab a tepsiből: ennél egyszerűbb már nem is lehetne
Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Ha megkóstolod, nem fogsz más édességet kívánni: könnyű, diétás és finom »

Most nagyon olcsók: 8 ruhadarab, amit érdemes beszerezni a leárazásokon »

Michael Jackson 20 éves lánya smink nélkül még gyönyörűbb: megmutatta vagány stílusát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne csak főzeléket és rakottast készíts a zöldbabból! Sokkal egyszerűbb és izgalmasabb, ha baconbe tekerve ropogósra sütöd az egészséges zöldséget. A tisztításon kívül szinte semmi munka nincs vele. Bár baconben sül, kevés kalóriát tartalmaz. Készíthetsz hozzá mártogatóst, de húsok mellé, köretnek is jó választás.

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab
  • 10 dkg bacon
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldbabot mosd meg, és a végeiről vágj le körülbelül egy-egy centit. Forralj vizet egy nagy lábosban, és dobd bele a zöldbabot. Főzd három percig, majd szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Fontos, hogy ne főzd túl puhára.
 

Fogj össze hat-nyolc kihűlt zöldbabot, és tekerd egy szelet baconbe. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd locsold meg kevés olívaolajjal, ízesítsd sóval, borssal, és rakj a tetejére zöldfűszert. Jól illik hozzá a rozmaring. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 12-15 perc alatt. Ha kezd barnulni, vedd ki a sütőből.

Ezt is szeretjük