Roppanós, baconös zöldbab a tepsiből: ennél egyszerűbb már nem is lehetne
A fűszeres, ízletes zöldbab baconbe tekerve izgalmas vacsora lehet rohanós napokra.

Roppanós, baconös zöldbab a tepsiből: ennél egyszerűbb már nem is lehetne
Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

2019 legnőiesebb rövid frizurái: inspiráló bob fazonok egyenesen a szalonokból »

Nem is gondolnád, mire jó még a szegfűszeg: nagy hasznát veheted, ha elfogyott a szemöldökceruzád »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne csak főzeléket és rakottast készíts a zöldbabból! Sokkal egyszerűbb és izgalmasabb, ha baconbe tekerve ropogósra sütöd az egészséges zöldséget. A tisztításon kívül szinte semmi munka nincs vele. Bár baconben sül, kevés kalóriát tartalmaz. Készíthetsz hozzá mártogatóst, de húsok mellé, köretnek is jó választás.

Baconös zöldbab

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab
  • 10 dkg bacon
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldbabot mosd meg, és a végeiről vágj le körülbelül egy-egy centit. Forralj vizet egy nagy lábosban, és dobd bele a zöldbabot. Főzd három percig, majd szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Fontos, hogy ne főzd túl puhára.
 

Fogj össze hat-nyolc kihűlt zöldbabot, és tekerd egy szelet baconbe. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd locsold meg kevés olívaolajjal, ízesítsd sóval, borssal, és rakj a tetejére zöldfűszert. Jól illik hozzá a rozmaring. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 12-15 perc alatt. Ha kezd barnulni, vedd ki a sütőből.

Ezt is szeretjük