Roppanós, baconös zöldbab a tepsiből: ennél egyszerűbb már nem is lehetne
A fűszeres, ízletes zöldbab baconbe tekerve izgalmas vacsora lehet rohanós napokra.
Ne csak főzeléket és rakottast készíts a zöldbabból! Sokkal egyszerűbb és izgalmasabb, ha baconbe tekerve ropogósra sütöd az egészséges zöldséget. A tisztításon kívül szinte semmi munka nincs vele. Bár baconben sül, kevés kalóriát tartalmaz. Készíthetsz hozzá mártogatóst, de húsok mellé, köretnek is jó választás.
Baconös zöldbab
Hozzávalók
- 50 dkg zöldbab
- 10 dkg bacon
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldbabot mosd meg, és a végeiről vágj le körülbelül egy-egy centit. Forralj vizet egy nagy lábosban, és dobd bele a zöldbabot. Főzd három percig, majd szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Fontos, hogy ne főzd túl puhára.
Fogj össze hat-nyolc kihűlt zöldbabot, és tekerd egy szelet baconbe. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd locsold meg kevés olívaolajjal, ízesítsd sóval, borssal, és rakj a tetejére zöldfűszert. Jól illik hozzá a rozmaring. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 12-15 perc alatt. Ha kezd barnulni, vedd ki a sütőből.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció