Tepsis sütőtök ropogós baconkockákkal: téli zöldségekkel sül együtt
Csodás egytálételt állíthatsz össze sütőtökből, ha baconkockákkal dobod fel.

Ebbe a fantasztikus egytálételbe a sütőtök mellett póréhagyma és kétféle sajt kerül, az egészet pedig ropogós bacon koronázza meg. Tökéletes önmagában is ebédre vagy vacsorára, vagy felszolgálhatod egy nagyobb ebédre sült hús mellé köretként.
Baconös tepsis sütőtök
Hozzávalók 4 személyre
- 90 dkg sütőtök
- 20 dkg bacon
- 10 dkg cheddar sajt
- 10 dkg mozzarella
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál só
- 1 vöröshagyma
- 1 póréhagyma
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
- olívaolaj
- frissen őrölt bors
- friss zsályalevelek
Elkészítés:
A bacont kockázd fel, és serpenyőben, kevés olajon öt perc alatt süsd ropogósra. Közben a sütőtököt hámozd meg, kockázd fel. A vöröshagymát és a póréhagymát vágd cikkekre, a fokhagymát szeletekre. A bacont a kisült zsírral együtt kanalazd át egy tűzálló tálba. Add hozzá a sütőtököt és a hagymákat, szórd meg sóval, borssal, kakukkfűvel és a fűszerkeverékkel. Forgasd jól össze az egészet, majd szórd meg a tetejét a kétféle sajttal, és tegyél rá friss zsályaleveleket. Letakarva told 200 fokos sütőbe fél órára, amíg a tök megpuhul.
Remekül mennek a ropogós szalonnakockák a káposztás sztrapacskához is: vigyázz, mert függőséget okoznak!
Savanyú káposztás sztrapacska: sültek mellé is kínálhatod
A krumplis tésztájú sztrapacska savanyú káposztával, pirított baconnel sokak kedvence. Egy-két trükkel olyan tökéletes lesz a tészta, mint a felvidéki vendéglőkben.
ElolvasomKép: Azurita / Getty Images