Baconös, sajtos töltött tojás: fantasztikus ünnepi előétel egyszerűen
A húsvéti főtt tojások egy részét dobd fel egy kicsit! Ezt az étvágygerjesztő fogást könnyen és előre elkészítheted, tökéletes előételnek és a hidegtálra is.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Leszámol a pattanásokkal és a szem alatti karikákkal: filléres csodaszer a bőrnek a petrezselyem zöldje »
- Extra nőiesen öltözködik a duci blogger: pedig csak a régi korok divatjából szemezget »
- 61 évesen is gyönyörű, és minden porcikájára büszke: fehérneműben is bátran megmutatja magát a karcsú jógatanárnő »
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Galambos Lajos házassága 22 év után válságban van - Ezért romlott meg a kapcsolatuk Boglárkával
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
A főtt tojás önmagában is finom, ám még jobban fogod szeretni, ha a tojássárgát ízesítve visszatöltöd a fehérjébe. Érdemes többféle változatban kipróbálni, jól mennek hozzá a különféle zöldfűszerek, sajtok, hagymák, és feldobhatod baconnel is. Ráadásul a díszítés is lehet különleges.
Baconös, sajtos töltött tojás
Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 4 szelet bacon
- 3 szál újhagyma
- 6 szál snidling
- 2 evőkanél tejföl
- 1 teáskanál mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A tojásokat főzd forrástól számítva 10 percig, majd várd meg, míg kihűlnek. A baconszeleteket rakd egy serpenyőbe, és süsd szép pirosra, ropogósra, majd vágd kisebb darabokra.
A tojássárgákat óvatosan vedd ki, arra ügyelj, hogy a fehérje ne sérüljön meg. Törd össze villával, majd add hozzá az apróra vágott újhagymát, a mustárt, a tejfölt, ízlés szerint sózd, borsozd, és keverd jól össze. Kanalazd vissza a fehérjébe a masszát, majd rakd rá a bacont. Tálaláskor szórd meg még aprított snidlinggel.
Készíthetsz a töltött tojás mellé édes-sós húsvéti zsemlét, ami a vajtól és a tejtől jó foszlós lesz.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept