Ropogós, baconös krumplirózsa: muffinsütőben sütve igazán mutatós
A fűszeres krumplirózsa az egyik legétvágygerjesztőbb köret, és ráadásul nagyon finom is. Az elkészítése pedig egyszerűbb, mint gondolnád.

Vannak olyan családi, baráti összejövetelek, amikor a tálalás is hangsúlyosabb szerepet kap. Ilyenkor bátran bevetheted a baconös, hagymás krumplirózsát. Csak első ránézésre tűnik bonyolultnak az extra sült krumpli. Jó azonban, ha kéznél van a muffinsütő. Ha szereted a csípőset, a krumplit chilivel is megszórhatod, sőt kínálhatsz hozzá mártogatóst is.
Baconös krumplirózsa muffinsütőben
Hozzávalók
- 12 szelet bacon
- 10 db krumpli
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit alaposan mosd meg, megpucolni nem szükséges. Gyaluld le uborkareszelőn, hogy egyformák és vékonyak legyenek a szeletek. Rakd egy tálba a krumplit, locsold meg olívaolajjal, és szórd meg sóval, borssal.
A baconszeleteket terítsd ki, és mindegyikre rakj krumplikat úgy, hogy fedjék egymást, majd rendezd el rajtuk a hagymaszeleteket.
Szorosan tekerd fel a megpakolt baconöket, majd rakd muffinsütő mélyedéseibe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 30-35 perc alatt. Akkor jó, ha a krumpli piros, ropogós. Tálaláskor még friss zöldfűszerrel is megszórhatod.
A vajjal összetört, tepsiben sült krumpli izgalmas, fantasztikusan krémes köret. Maradék krumplipüréből is tökéletes.