Baconös, fűszeres hústekercs muffinsütőben sütve: ötletes, mégis egyszerű

Étvágygerjesztő és isteni lesz a baconös-sajtos hústekercs, ha muffinsütőben sütöd.

Hústekercs muffinsütőben
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Eddig csak édességet készítettél muffinsütőben? Ha kéznél van, a hétvégi főfogáshoz is előveheted. A vékony hússzeletek gyorsan átsülnek benne, mindegy, hogy sertésből, csirkéből vagy pulykából készíted a tekercseket. A húsmuffinok belsejébe bármit rejthetsz, kívül a bacon ropogóra sül, a sajt pedig nyúlós lesz. Kínálhatod tócsnival, krumplipürével is. 

Baconös hústekercs

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 15 dkg sajt
  • 12 szelet bacon
  • 10 dkg vaj
  • 3 db csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst öblítsd le, törölgesd le róla a nedvességet, és vágd hosszában 12 vékony szeletre. A puha vajat keverd össze sóval, borssal, bazsalikommal és zúzott fokhagymával. Mindegyik szeletet kend meg a fűszeres keverékkel. Rakj rá egy szelet sajtot, és tekerd fel, majd borítsd be baconnel.

Rakd kevés zsiradékkal kikent muffinformába. A tekercsek tetejére még szórhatsz sajtot. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Ha sertésből készíted, kicsit tovább tart, míg átsül.

A tepsiben sült, fokhagymás csirke is remek választás, ha könnyű, gyors és finom ételt tennél az asztalra.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük