Gombás, baconös csirkecombok fehérboros, tejszínes szószban: fejedelmi ebéd kevés munkával
Még finomabbak a fehérborban sült csirkecombok, ha bacont és gombát is dobsz melléjük a tepsibe.

gomba bacon csirkecomb
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vele együtt sült bacon és gomba dobja fel ezt a selymes fehérboros-tejszínes szószban sült csirkecombot. Gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják, mivel sülés közben az alkohol elpárolog belőle. Fűszeres vajjal készítve még finomabb.

Baconös, gombás sült csirkecomb receptje

Hozzávalók

  • 4 csirkecomb
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg vaj
  • 5 szelet bacon
  • 2 ág friss rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára. Közben a formázható állagú, puha vajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, szárított rozmaringgal és kakukkfűvel. A bacont és a gombát szeleteld fel.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A fűszeres vajból egy-egy kiskanálnyit adagolj a csirkecombok bőre alá, kend meg őket vele kívülről is, a maradékkal pedig kenj ki egy tepsit, és ebbe fektesd a húst. Oszd el mellette a bacon- és gombaszeleteket, öntsd fel borral és tejszínnel, dobj mellé néhány szép rozmaringágat, és alufóliával letakarva told a sütőbe egy órára, amíg a csirke megpuhul. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre is megpirulhasson.

A sült bacon önmagában is abbahagyhatatlan ropogtatnivaló.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük