Gombás, baconös csirkecombok fehérboros, tejszínes szószban: fejedelmi ebéd kevés munkával
Még finomabbak a fehérborban sült csirkecombok, ha bacont és gombát is dobsz melléjük a tepsibe.
A vele együtt sült bacon és gomba dobja fel ezt a selymes fehérboros-tejszínes szószban sült csirkecombot. Gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják, mivel sülés közben az alkohol elpárolog belőle. Fűszeres vajjal készítve még finomabb.
Baconös, gombás sült csirkecomb receptje
Hozzávalók
- 4 csirkecomb
- 20 dkg gomba
- 10 dkg vaj
- 5 szelet bacon
- 2 ág friss rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára. Közben a formázható állagú, puha vajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, szárított rozmaringgal és kakukkfűvel. A bacont és a gombát szeleteld fel.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A fűszeres vajból egy-egy kiskanálnyit adagolj a csirkecombok bőre alá, kend meg őket vele kívülről is, a maradékkal pedig kenj ki egy tepsit, és ebbe fektesd a húst. Oszd el mellette a bacon- és gombaszeleteket, öntsd fel borral és tejszínnel, dobj mellé néhány szép rozmaringágat, és alufóliával letakarva told a sütőbe egy órára, amíg a csirke megpuhul. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre is megpirulhasson.
A sült bacon önmagában is abbahagyhatatlan ropogtatnivaló.
Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció