Grillen sült, fűszervajas kukorica: finomabb, mint főzve
Ha eddig csak főzted a csemegekukoricát, ideje kipróbálni fűszervajjal megkenve, grillezve is. Jót tesz neki a füstös íz.

Grillen sült, fűszervajas kukorica: finomabb, mint főzve
Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

A csinos kis nagymamaretikül az új sláger: árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk a szupernőies darabokat »

Vastag a dereka, széles a csípője, de irtó nőiesen öltözködik: nem a plusz kilókat, csak a csinos nőt látjuk »

Méregtelenítő vitaminbomba turmix téli lehangoltság ellen: olyan krémes, hogy megáll benne a kanál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha grillpartin beveted a fűszervajas kukoricát, nyert ügyed lesz! Míg a Balatonnál és a hazai strandokon a főtt, addig a tengerpartokon a sült, grillezett változat a kedveltebb. Tálaláskor megszórhatod a kukoricát reszelt parmezánnal, zöldfűszerekkel vagy akár chilivel is. Baconnel sütve is érdemes kipróbálni. Ha fóliába tekered, hosszú ideig friss, meleg marad.

Baconös, fűszervajas kukorica

Hozzávalók:

  • 6 db kukorica
  • 6 szelet bacon
  • 8 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál petrezselyem
  • 0.5 db citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Fontos, hogy sűrű szemű, egészséges csöveket válassz. A kukoricát lehetőleg a vásárlás napján készítsd el. A vajat olvaszd meg, majd keverd hozzá a sót, a borsot, a reszelt fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, a bazsalikomot és a citrom reszelt héját. A kukorica leveleit szedd le, és kend be a fűszervajjal. Tekerd alufóliába, rakhatsz mellé bacont, vagy bele is tekerheted, hogy még ízletesebb legyen.
 

Rakd forró grillrácsra, és süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Közben folyamatosan forgasd, hogy egyformán süljön. Vannak, akik arra esküsznek, hogy a héjában sütik meg a kukoricát, és utána kenik meg fűszervajjal. Így gyorsabban átsül. Ha nincs lehetőséged grillezni, tepsiben is megsütheted a kukoricát. Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 perc alatt készül el.

Ezt is szeretjük