Grillen sült, fűszervajas kukorica: finomabb, mint főzve
Ha eddig csak főzted a csemegekukoricát, ideje kipróbálni fűszervajjal megkenve, grillezve is. Jót tesz neki a füstös íz.

Grillen sült, fűszervajas kukorica: finomabb, mint főzve
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

beauty and style

Hallottál már a légzésdiétáról? Szerkesztőnk kipróbálta, lehet-e vele fogyni »

Mindennap 100-szor: egy nő kipróbálta a régi fésülködős módszert »

A pattanásos arcbőr nem kezelhetetlen - Ezt javasolja a bőrgyógyász »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha grillpartin beveted a fűszervajas kukoricát, nyert ügyed lesz! Míg a Balatonnál és a hazai strandokon a főtt, addig a tengerpartokon a sült, grillezett változat a kedveltebb. Tálaláskor megszórhatod a kukoricát reszelt parmezánnal, zöldfűszerekkel vagy akár chilivel is. Baconnel sütve is érdemes kipróbálni. Ha fóliába tekered, hosszú ideig friss, meleg marad.

Hozzávalók:

  • 6 db kukorica
  • 6 szelet bacon
  • 8 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál petrezselyem
  • 0.5 db citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Fontos, hogy sűrű szemű, egészséges csöveket válassz. A kukoricát lehetőleg a vásárlás napján készítsd el. A vajat olvaszd meg, majd keverd hozzá a sót, a borsot, a reszelt fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, a bazsalikomot és a citrom reszelt héját. A kukorica leveleit szedd le, és kend be a fűszervajjal. Tekerd alufóliába, rakhatsz mellé bacont, vagy bele is tekerheted, hogy még ízletesebb legyen.
 

Rakd forró grillrácsra, és süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Közben folyamatosan forgasd, hogy egyformán süljön. Vannak, akik arra esküsznek, hogy a héjában sütik meg a kukoricát, és utána kenik meg fűszervajjal. Így gyorsabban átsül. Ha nincs lehetőséged grillezni, tepsiben is megsütheted a kukoricát. Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 perc alatt készül el.

Ezt is szeretjük