Fokhagymás tészta ropogós baconnel: 20 perc alatt az asztalon lesz

A fokhagyma ebben az isteni tésztában is nagyon jól harmonizál a bacon füstös ízével.

Baconös, fokhagymás tészta

Fokhagyma és bacon: két olyan alapanyag, amelytől minden étel csak jobb lesz. Ha tésztát főzöl hozzájuk, akár 20 perc alatt az asztalodon lehet a kiadós és nagyon finom vacsora. A tésztát al dentére, vagyis fogkeményre főzd: ehhez a csomagoláson olvasható utasításhoz képest két-három perccel előbb szűrd le.

Baconös, fokhagymás tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg száraztészta
  • 25 dkg bacon
  • 7.5 dkg reszelt parmezán
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 szál újhagyma
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd fogkeményre. Ha kész, szűrd le.

Amíg a tészta fő, a bacont kockázd fel, és serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg. A megsült kockákat szedd ki, a visszamaradt zsiradékra pedig dobd rá a felaprított fokhagymát és az újhagyma felkarikázott fehér részét. Egy perc kevergetés után sózd és borsozd meg, és öntsd fel a borral. Várd meg, amíg a folyadék fele elpárolog, és forgasd bele a tésztát és a bacont. A tetejét szórd meg reszelt parmezánnal.

Baconnel töltött bagett: pofonegyszerű reggeli 5 perc munkával

Ez a ropogós bagett a legjobb hétvégi reggeli: egy különleges töltelék kerül bele, amelyben a tojás, a reszelt sajt és a bacon a főszereplők!

Elolvasom

Kép: Cris Cantón / Getty Images

Ezt is szeretjük