Szaftos, baconös vagdalt egyben sütve: így nem fog kiszáradni
A baconbe tekert, egyben sült vagdalt hidegen, melegen kitűnő. Ugyanolyan jó hétvégi főfogásként, mint hidegtálra.

baconbe-tekert-vagdalt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A régi, menzai kedvenc, a vagdalt is sokféle lehet. A klasszikus változat a tojással töltött Stefánia, de kerülhet a húsos masszába zöldség, zöldfűszer vagy akár az egész tekercset baconbe is csavarhatod. A jól megválasztott fűszerekkel biztosra mehetsz. Legtöbbször sertéshúsból készül, de marhából is nagyon ízletes lehet a végeredmény. A baconnek köszönhetően még szaftosabb lesz. 

Baconös, egyben sült vagdalt

Hozzávalók:

  • 75 dkg darált hús
  • 15 dkg bacon
  • 2 db zsemle
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zsemléket áztasd vízbe, majd amikor már jól megszívják magukat, nyomkodd ki. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteld meg, majd rakd a darált húshoz a zsemlékkel együtt. Fűszerezd pirospaprikával, sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Tedd hozzá a tojásokat, az aprított petrezselymet vagy más zöldfűszert. Jól dolgozd össze. Ha túl lazának találod, szórj még hozzá zsemlemorzsát.
 

Formázz a masszából rudat. A baconszeleteket tedd egymásra úgy, hogy kicsit fedjék egymást, majd a rudat fektesd a közepükre, és hajtogasd rá a szeleteket. Rakd olajjal kikent tepsibe, locsolj a tekercs alá vizet, és süsd meg 180 fokon 60 perc alatt. 
Legközelebb nosztalgiázz a Stefánia-vagdalttal! Kevés munkával is finom lesz a végeredmény.  

Ezt is szeretjük