Baconös csirkemell selymes sajtmártással tálalva: így nem lesz száraz a hús

Rejts a baconbe tekert, sajtmártással tálalt csirkemellbe mozzarellát, úgy még finomabb lesz az ebéd!

baconos-csirkemell-sajtmartassal-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyszerű, semleges csirkemellnek a bacon csodás ízt ad, és a sajtmártás még izgalmasabbá teszi. Csak arra ügyelj, hogy ne süsd túl a húst, akkor biztosan nem szárad ki. A mártás alapja egyszerű besamel, amibe kétféle sajt is kerül. A tej egy részét tejszínnel is helyettesítheted, úgy még selymesebb lesz. 

Baconös csirkemell sajtmártással

Hozzávalók

A húshoz

  • 60 dkg csirkemell
  • 20 dkg mozzarella
  • 20 dkg bacon
  • bors

A sajtmártáshoz

  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, majd itasd le róla a nedvességet. Vágd fel ízlés szerint, majd szórd meg sóval, borssal. A hússzeleteket terítsd a felszeletelt baconre, és mindegyikre tegyél egy kis darab mozzarellát, majd tekerd fel. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd puhára 35-40 perc alatt. Ha könnyen belemegy egy hegyes kés, elkészült. 
 

A mártáshoz a kétféle sajtot reszeld le. A vajat olvaszd fel, és kicsit süsd rajta a zúzott fokhagymát. Add hozzá a lisztet és a tejet, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és kis lángon főzd addig, amíg besűrűsödik. Közben kevergesd, és a végén rakd bele a reszelt sajtot. A mártást a hússal együtt tálald. 
A csirkemellet őszibarackkal és mézzel is sütheted. Néhány fűszer még izgalmasabbá teszi. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük