Baconös csirkemell selymes sajtmártással tálalva: így nem lesz száraz a hús
Rejts a baconbe tekert, sajtmártással tálalt csirkemellbe mozzarellát, úgy még finomabb lesz az ebéd!

baconos-csirkemell-sajtmartassal-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyszerű, semleges csirkemellnek a bacon csodás ízt ad, és a sajtmártás még izgalmasabbá teszi. Csak arra ügyelj, hogy ne süsd túl a húst, akkor biztosan nem szárad ki. A mártás alapja egyszerű besamel, amibe kétféle sajt is kerül. A tej egy részét tejszínnel is helyettesítheted, úgy még selymesebb lesz. 

Baconös csirkemell sajtmártással

Hozzávalók:

A húshoz

  • 60 dkg csirkemell
  • 20 dkg mozzarella
  • 20 dkg bacon
  • bors

A sajtmártáshoz

  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, majd itasd le róla a nedvességet. Vágd fel ízlés szerint, majd szórd meg sóval, borssal. A hússzeleteket terítsd a felszeletelt baconre, és mindegyikre tegyél egy kis darab mozzarellát, majd tekerd fel. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd puhára 35-40 perc alatt. Ha könnyen belemegy egy hegyes kés, elkészült. 
 

A mártáshoz a kétféle sajtot reszeld le. A vajat olvaszd fel, és kicsit süsd rajta a zúzott fokhagymát. Add hozzá a lisztet és a tejet, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és kis lángon főzd addig, amíg besűrűsödik. Közben kevergesd, és a végén rakd bele a reszelt sajtot. A mártást a hússal együtt tálald. 
A csirkemellet őszibarackkal és mézzel is sütheted. Néhány fűszer még izgalmasabbá teszi. 

Ezt is szeretjük