Baconbe tekert, egészben sült sertéskaraj - Ezeket a fűszereket masszírozd a húsba
Az omlós sült sertéskaraj igazán káprázatos főétel, izgalmas ízekkel.
A fűszeres, egészben sült sertéskaraj ünnepi ebédeken is megállja a helyét. A hús hidegen és melegen is kitűnő, neked csak össze kell állítani, a többit bízd a sütőre.
Legjobb, ha magos mustárral kened be a karajt, és akár még kevés mézet is keverhetsz hozzá. Sokkal ízletesebb lesz, ha legalább egy éjszakán át pácolod.
Baconbe tekert sertéskaraj
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertéskaraj
- 20 dkg bacon
- 3 evőkanál mustár
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál aprított rozmaring
- só
- bors
A sertéshúst mosd meg, törölgesd át papírtörlővel. Keverd össze az olívaolajat a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal és a rozmaringgal, majd dörzsöld be vele a húst. Fóliával lefedve tedd legalább egy-két órára a hűtőbe.
Pihentetést követően a sertéskarajt tekerd baconbe, és kend be mustárral. Rakd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és öntsd rá a páclét. Told 180 fokos sütőbe, és süsd meg másfél-két óra alatt. Akkor jó, ha a hús puha, tehát könnyen beleszalad egy hegyes kés, a mustáros kéreg pedig szép piros.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció