Baconbe tekert, egészben sült sertéskaraj - Ezeket a fűszereket masszírozd a húsba
Az omlós sült sertéskaraj igazán káprázatos főétel, izgalmas ízekkel.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

10 egyszerű mód, ahogy a fehér pólót viselheted: hogy változatos legyen »

10 perces intenzív hasizomtorna: leizzasztja a felesleges zsírt »

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fűszeres, egészben sült sertéskaraj ünnepi ebédeken is megállja a helyét. A hús hidegen és melegen is kitűnő, neked csak össze kell állítani, a többit bízd a sütőre. 

Legjobb, ha magos mustárral kened be a karajt, és akár még kevés mézet is keverhetsz hozzá. Sokkal ízletesebb lesz, ha legalább egy éjszakán át pácolod.

baconbe-tekert-karaj2

Baconbe tekert sertéskaraj

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertéskaraj
  • 20 dkg bacon
  • 3 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál aprított rozmaring
  • bors

A sertéshúst mosd meg, törölgesd át papírtörlővel. Keverd össze az olívaolajat a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal és a rozmaringgal, majd dörzsöld be vele a húst. Fóliával lefedve tedd legalább egy-két órára a hűtőbe.

Pihentetést követően a sertéskarajt tekerd baconbe, és kend be mustárral. Rakd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és öntsd rá a páclét. Told 180 fokos sütőbe, és süsd meg másfél-két óra alatt. Akkor jó, ha a hús puha, tehát könnyen beleszalad egy hegyes kés, a mustáros kéreg pedig szép piros.

Blog.hu ajánló