Baconbe tekert, egészben sült sertéskaraj - Ezeket a fűszereket masszírozd a húsba
Az omlós sült sertéskaraj igazán káprázatos főétel, izgalmas ízekkel.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

Esküvői dekorációk fenyőággal - Télies és romantikus »

Tökéletes frizura körkefe nélkül: dús és fényes lesz így a haj »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fűszeres, egészben sült sertéskaraj ünnepi ebédeken is megállja a helyét. A hús hidegen és melegen is kitűnő, neked csak össze kell állítani, a többit bízd a sütőre. 

Legjobb, ha magos mustárral kened be a karajt, és akár még kevés mézet is keverhetsz hozzá. Sokkal ízletesebb lesz, ha legalább egy éjszakán át pácolod.

baconbe-tekert-karaj2

Baconbe tekert sertéskaraj

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertéskaraj
  • 20 dkg bacon
  • 3 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál aprított rozmaring
  • bors

A sertéshúst mosd meg, törölgesd át papírtörlővel. Keverd össze az olívaolajat a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal és a rozmaringgal, majd dörzsöld be vele a húst. Fóliával lefedve tedd legalább egy-két órára a hűtőbe.

Pihentetést követően a sertéskarajt tekerd baconbe, és kend be mustárral. Rakd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és öntsd rá a páclét. Told 180 fokos sütőbe, és süsd meg másfél-két óra alatt. Akkor jó, ha a hús puha, tehát könnyen beleszalad egy hegyes kés, a mustáros kéreg pedig szép piros.

Blog.hu ajánló