Omlós csirkemell ropogós baconben sütve: fokhagymás, rozmaringos páccal készül
Baconbe tekerve a csirkemell sem szárad ki sütés közben, a rozmaringos pác pedig ellenállhatatlan zamatot kölcsönöz neki.

bacon rozmaring
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyon finom, szaftos és ropogós csirkemellet süthetsz néhány egyszerű trükk észben tartásával. A legfontosabb, hogy a húst elkészítés előtt néhány órával helyezd fűszeres pácba, így az ízek lejutnak a hús belsejébe. Ha baconbe tekered, abban is biztos lehetsz, hogy sütés közben sem szárad ki.

Baconbe tekert rozmaringos csirkemell receptje

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb filézett csirkemell
  • 8 szelet bacon
  • 4 ág friss rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 evőkanál grill fűszerkeverék
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket vágd félbe, a szeleteket pedig lapjával vágd be háromnegyedig úgy, hogy ki tudd hajtani, mint egy könyvet. Dörzsöld be őket sóval. Egy kisebb tálban keverd össze az olajat a zúzott fokhagymagerezdekkel, két ág aprított rozmaringgal, a borssal és a fűszerkeverékkel. Forgasd bele a hússzeleteket, öntözd meg fehérborral, és hagyd állni a hűtőben minimum egy órát.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A bepácolt csirkeszeleteket tekerd fel, mindegyiket csavard bele két szelet baconbe, fektesd egy tepsibe, és dobj melléjük két ág rozmaringot. Addig süsd, amíg a hús megpuhul, a bacon pedig ropogósra pirul.

A rozmaringot változatosan használhatod fel – házi fűszervajba téve például utolérhetetlen.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük