Mustáros pácban sült csirkemell: csavard baconbe, hogy még szaftosabb legyen
Pikk-pakk előkészíted, és gyorsan meg is sül. A baconbe göngyölt mustáros csirkemell tökéletesen beleillik a hétvégi menübe.
A baconbe göngyölt csirkemell kényelmesen és gyorsan elkészíthető, mégis fenséges és laktató étel. A bacon finom ropogósra sül, míg a hús a mustáros páctól omlós és szaftos lesz. A szalonna sokat segít, hogy a csirkemell ne száradjon ki. A sonkán kívül megtöltheted darált hússal, sajttal vagy zöldségekkel, gyümölcsökkel is.
Baconbe göngyölt mustáros csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db csirkemell
- 20 dkg sonka
- 20 dkg bacon
- 5 evőkanál olaj
- 4 evőkanál mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kömény/szezámmag
Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, vágd ujjnyi vastag szeletekre. A páchoz az olívaolajat keverd össze mustárral, borssal és zúzott fokhagymával, majd kend be vele a hús mindkét oldalát. Lefedve pácold legalább egy-két órát. Pihentetés után a csirkemelleket sózd be, fektess mindegyik szeletre sonkát, majd tekerd baconbe. A tetejére szórhatsz még köményt vagy szezámmagot.
Egy serpenyőben hevíts olajat, rakd bele a csirkemelleket, és süsd oldalanként körülbelül öt-öt percig. Kevesebb zsiradékot szív magába a hús, ha tepsiben sütöd meg 180 fokon körülbelül 30-40 perc alatt. Közben forgasd és locsold a tekercseket.
A csirkemellet sajttal is megtöltheted, 15 perc alatt isteni ebédet tehetsz az asztalra.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció