Mustáros pácban sült csirkemell: csavard baconbe, hogy még szaftosabb legyen
Pikk-pakk előkészíted, és gyorsan meg is sül. A baconbe göngyölt mustáros csirkemell tökéletesen beleillik a hétvégi menübe.

mustaros-csirkemell-baconbe-tekerve
Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Elképesztően stílusos az 50 éves divatblogger: visszafogottan nőies, mégsem észrevétlen »

5 perces frizurák egy kiegészítővel: elképesztően nőiessé teszik a megjelenést »

Így viseld a poncsót, hogy igazán stílusos legyen: a legegyszerűbb ruhát is feldobja »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A baconbe göngyölt csirkemell kényelmesen és gyorsan elkészíthető, mégis fenséges és laktató étel. A bacon finom ropogósra sül, míg a hús a mustáros páctól omlós és szaftos lesz. A szalonna sokat segít, hogy a csirkemell ne száradjon ki. A sonkán kívül megtöltheted darált hússal, sajttal vagy zöldségekkel, gyümölcsökkel is. 

Baconbe göngyölt mustáros csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkemell
  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg bacon
  • 5 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kömény/szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, vágd ujjnyi vastag szeletekre. A páchoz az olívaolajat keverd össze mustárral, borssal és zúzott fokhagymával, majd kend be vele a hús mindkét oldalát. Lefedve pácold legalább egy-két órát. Pihentetés után a csirkemelleket sózd be, fektess mindegyik szeletre sonkát, majd tekerd baconbe. A tetejére szórhatsz még köményt vagy szezámmagot. 


Egy serpenyőben hevíts olajat, rakd bele a csirkemelleket, és süsd oldalanként körülbelül öt-öt percig. Kevesebb zsiradékot szív magába a hús, ha tepsiben sütöd meg 180 fokon körülbelül 30-40 perc alatt. Közben forgasd és locsold a tekercseket.
A csirkemellet sajttal is megtöltheted, 15 perc alatt isteni ebédet tehetsz az asztalra.  
 

Ezt is szeretjük