Az eredeti francia saláta receptje
Számos változata létezik, most megtudhatod, hogy készül az igazi. Fogyaszthatod magában, de kitűnő köret is lehet belőle.

Ez is érdekelhet

Férfiak fecskében - a nyár legfrissítőbb vígjátéka, igaz történet alapján (x)

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

beauty and style

Ezért a fürdőruhafazonért rajong a világ - Merész, de megnyújtja a lábakat »

A legmenőbb smink az Instán, mégsem ajánljuk: ezért ne utánozd le soha »

A 48 éves Naomi Campbell istennőként vonult végig a kifutón: mindenki őt figyelte »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gondoltad volna, hogy a francia saláta - bár a neve nem ezt mutatja - magyar étel? Eredetileg a maradékokból készült, amiket a szakácsok már nem tudtak volna mihez felhasználni. Ma már ez nem így van, és a nagy összejövetelek kulcspontja ez a könnyen elkészíthető étel.

Kőbe vésett szabály nincs rá, hogy milyen alapanyagokból készítsd, de az igazi francia salátában biztosan találsz majonézt és zöldborsót.

Francia saláta

Hozzávalók:

  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 tubus majonéz
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg alma
  • 20 dkg ecetes uborka
  • 10 dkg krumpli
  • 4 evőkanál mustár
  • citromlé

A krumplit és a sárgarépát vágd apró kockákra, majd a zöldborsóval egyetemben külön-külön főzd meg őket. A tejfölt a majonézzel és a mustárral keverd össze.

Ebbe a mártásba keverd bele a lecsöpögtetett zöldségeket, valamint a felkockázott uborkát és almát. Ízlés szerint sózd meg, és csepegtess bele citromlevet. Tedd hűtőbe tálalás előtt, hogy az ízek jól összeérjenek.

Francia saláta másképp

Hozzávalók:

  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 tubus majonéz
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg alma
  • 20 dkg ecetes uborka
  • 20 dkg kukorica
  • 20 dkg párizsi vagy virsli
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál mustár
  • citromlé

A zöldborsót és a kukoricát főzd meg. Az almát, az uborkát, a hagymát és a párizsit kockázd fel. A tejfölt a majonézzel, a mustárral és pár csepp citromlével keverd össze. Öntsd bele a lecsöpögtetett zöldségeket és a kockára vágott hozzávalókat. Végül keverd össze, ízlés szerint sózd meg, és tedd hűtőbe néhány órára tálalás előtt.

Francia saláta ruszlival

Hozzávalók:

  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg burgonya
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg alma
  • 10 dkg ecetes uborka
  • 10 dkg ruszli
  • 3 dkg mustár
  • 2 dl majonéz
  • citromlé

A sárgarépát, a zöldborsót és a burgonyát főzd meg, majd az almával, az uborkával és a ruszlival együtt kockázd fel mindet. A majonézből és a mustárból, a citromléből és ízlés szerint sóból készíts tartármártást, és keverd össze a felaprított hozzávalókkal. Tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Sovány francia saláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg krumpli
  • 20 dkg alma
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg sovány túró
  • 10 dkg savanyú uborka
  • 4 dl kefir
  • mustár
  • citromlé
  • bors

A krumplit, a répát és a borsót főzd meg. A zöldségeket és az almát vágd apró darabokra. A túrót a kefirrel, egy kis mustárral, citromlével és ízlés szerint sóval, borssal turmixold össze. Végül öntsd rá a felvágott zöldségekre, és tedd hűtőbe.

Ezt is szeretjük