Karcsúsító tonhalsaláta friss avokádóval: gyors, egészséges fogás
Az avokádós tonhalsalátában az ízek csodás harmóniában vannak egymással. Finomabb, ha van ideje összeérni.

Ha izgalmasabbá, változatosabbá tennéd a tonhalsalátát, rakj hozzá avokádót! Egyszerre egészségesebb és ízletesebb lesz tőle a könnyed fogás. Eheted önmagában akkor is, ha diétázol. Ha nem számolod szigorúan a kalóriát, mehet szendvicsbe, esetleg tésztát is keverhetsz hozzá.
Avokádós tonhalsaláta
Hozzávalók
A salátához
- 20 dkg konzervtonhal
- 1 db avokádó
- 1 db uborka
- 1 fej lila hagyma
Az öntethez
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- só
- bors
- chili
Elkészítés:
A tonhalat csepegtesd le, egy villával törd össze, és rakd nagyobb salátástálba. Add hozzá a kockákra vágott avokádót, a felszeletelt uborkát és a lila hagymát.
Az öntethez egy kis edényben keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a sót és a borsot, majd öntsd le vele a tonhalas keveréket. Ha szereted, chilit is szórhatsz hozzá. Óvatosan forgasd össze, és kóstold meg. Ha szükséges, dobj még hozzá fűszert.
A tonhalas tésztasaláta is könnyű, mégis laktató.