Omlós aszalt szilvás pulyka
A sült pulykamell és az aszalt szilva a legfinnyásabb kritikus száját is betömi, valódi ízorgia.
Az aszalt szilva egyébként is jó viszonyt ápol a sült húsokkal, de talán a pulykával együtt működik a legjobban.
Nemcsak a szilva, hanem szinte bármely gyümölcs nagyon jó ehhez a sült húshoz, készíts mellé sült almát vagy valamilyen gyümölcsös szószt, esetleg tálald kompóttal, mindegyik megoldás remekül passzol!
Aszalt szilvás pulyka
Hozzávalók:
- egy szép nagy, 1 kg körüli egész pulykamell
- 20 dkg aszalt szilva - mag nélkül!
- 15 dkg bacon
- 1 szál rozmaring
- 7-8 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 alma
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
110 perc.
Elkészítés menete:
A húst tisztítsd meg alaposan, majd középen, hosszában vágd be, ne vágd ketté, csak egy jó mély vágást ejts rajta, ahová majd befér a töltelék. Sózd és borsozd ízlésed szerint a külsejét és a belsejét is. A bacont vágd fel vékony szeletekre - a legjobb, ha már eleve úgy vásárolod -, oszd három részre, és ebből kettőt helyezz el a mélyedés két oldalán. Az almát mosd meg alaposan, majd darabold apró kockákra, és a szilvával együtt helyezd el a baconszeletek közé. Ezután zárd be a mélyedést hústűk segítségével, ha van otthon zsineged, akkor azzal kötözd össze a húst jó szorosan, ha nincs, akkor maradnak a hústűk, arra figyelj, hogy jól zárja körbe a hús a tölteléket.
Egy alkalmas tepsi aljára karikázd a hagymát, szórd mellé a fokhagymát, valamint tedd oda a rozmaringot. Erre jöhet a hús, majd a tetejére a maradék szalonna. Egy kis olajjal kend át mindenhol, melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd lefedve told be legalább egy órára. Ha ez letelt, és már úgy néz ki, hogy jól átsült a husi, akkor vedd le a fedőt, és 15-20 perc alatt pirítsd meg. Tálalás előtt vedd ki a hústűket, illetve távolítsd el a zsineget!
Zamatos grillcsirke
Ha pulykára és ünnepi kunsztokra nincs időd, akkor se aggódj, egy szép pirosra sült grillcsirke is lehet ünnepi fogás!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- kacsa
- só
Omlós kacsasült
- só
- zöldség
A klasszikus párolt káposzta receptje
- fűszer
- fokhagyma