Fűszeres, aszalt paradicsommal töltött csirkemell: szaftos és omlós lesz
A szürke napokat garantáltan feldobja a mediterrán ízvilágú, aszalt paradicsommal töltött csirkemell, ami ráadásul gyorsan elkészül.
A napon szárított paradicsom Olaszországban nagy kedvenc, és már itthon is bármikor hozzájuthatsz. Tökéletes tésztára, salátába, sőt a csirkemellet is feldobhatod vele. Még ízletesebb lesz a fogás, ha kevés fűszerrel is megbolondítod. A csirkemell gyorsan átsül, locsolgatva pedig nem lesz száraz.
Aszalt paradicsommal töltött csirkemell
Hozzávalók
- 70 dkg csirkemell
- 15 dkg aszalt paradicsom
- 2 db vöröshagyma
- 2 teáskanál bazsalikom aprított
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkét mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, hosszában vágj mindegyikbe egy zsebet, majd fűszerezd sóval, borssal. A kisebb darabokra vágott aszalt paradicsomot keverd össze a zúzott fokhagymával, a bazsalikommal, az olívaolajjal, töltsd meg vele a zsebeket, tekerd fel, és rögzítsd hústűvel.
A csirkemellet rakd zsiradékkal kikent tepsibe, tedd mellé a darabokra vágott vöröshagymát, és locsolj alá vizet. Süsd előmelegített sütőben, 190 fokon 35-40 percig. Közben locsolgasd és forgasd a húst. Amikor már puha, vedd le róla az alufóliát, és süsd szép pirosra.
Ha a hagyományos chilis babot is elkészítenéd, akkor ezzel a recepttel biztosan nem fogsz mellé!
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció