Fűszeres, aszalt paradicsommal töltött csirkemell: szaftos és omlós lesz
A szürke napokat garantáltan feldobja a mediterrán ízvilágú, aszalt paradicsommal töltött csirkemell, ami ráadásul gyorsan elkészül.

aszalt-paradicosmmal-toltott-csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A napon szárított paradicsom Olaszországban nagy kedvenc, és már itthon is bármikor hozzájuthatsz. Tökéletes tésztára, salátába, sőt a csirkemellet is feldobhatod vele. Még ízletesebb lesz a fogás, ha kevés fűszerrel is megbolondítod. A csirkemell gyorsan átsül, locsolgatva pedig nem lesz száraz. 

Aszalt paradicsommal töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 15 dkg aszalt paradicsom
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 teáskanál aprított bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, hosszában vágj mindegyikbe egy zsebet, majd fűszerezd sóval, borssal. A kisebb darabokra vágott aszalt paradicsomot keverd össze a zúzott fokhagymával, a bazsalikommal, az olívaolajjal, töltsd meg vele a zsebeket, tekerd fel, és rögzítsd hústűvel. 

A csirkemellet rakd zsiradékkal kikent tepsibe, tedd mellé a darabokra vágott vöröshagymát, és locsolj alá vizet. Süsd előmelegített sütőben, 190 fokon 35-40 percig. Közben locsolgasd és forgasd a húst. Amikor már puha, vedd le róla az alufóliát, és süsd szép pirosra.
Ha a hagyományos chilis babot is elkészítenéd, akkor ezzel a recepttel biztosan nem fogsz mellé! 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük