
4 laktató, anyagcsere-pörgető finomság
Az egészséges ételek nem unalmasak. A legjobb bizonyíték ez a 4 recept, mellyel nem csak az alakodnak, de a gyomrodnak is jót teszel.

Uborkaleves
Hozzávalók:
- 200 g natúr joghurt
- 1,5 dl tej
- 1 kígyóuborka
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve
- olívaolaj
- só
- bors
- oregánó
- 1 teáskanál fenyőmag
A joghurtot alaposan keverd össze tejjel, citromlével és olívaolajjal, majd fűszerezd sóval, borssal. Az uborkákat alaposan tisztítsd és hámozd meg, majd vágd őket félbe, és távolítsd el a magokat.
Vágd apró kockákra, és szórd a levesalapba. A fokhagymákat törd össze, és egy kevés olajon pirítsd meg. A fenyőmagot is pirítsd meg, hogy aranysárga legyen, ehhez azonban ne használj olajat! Ha kész, a fokhagymával együtt add a leveshez, szórd meg apróra vágott oregánóval, és tálald.
Körtesaláta kecskesajttal
Hozzávalók:
- 2 db körte gerezdekre vágva
- 1 db mogyoró nagyságú gyömbér felszeletelve
- 2 szem szegfűbors
- 1 kis fejes saláta
- 50 g vegyes csíra
- 4 szelet kecskesajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors
- 2 evőkanál méz
- fél csokor vagdalt kakukkfű
- 50 g durvára vágott dió
- bors
A körtét, a gyömbért és a szegfűborsot a körtelében forrald fel, és 5 percig párold. A körtét ezután vedd ki, csepegtesd le.
A salátaleveleket tépkedd darabokra. A csírákat mosd meg, és add a körtéhez. Az olajat keverd el a körtelével, sózd, borsozd, és ezzel a dresszinggel keverd el a salátát. A sajtot előmelegített sütőben 180 °C-on 5 percig süsd. Tedd rá a salátára, és locsold meg mézzel. Kakukkfűvel, dióval és borssal megszórva tálald.
Tepsis zöldség
Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- 6 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál só
- 2-2 db piros és sárga húsú paprika
- 3 db kisebb cukkini
- 1 fej fokhagyma
- őrölt bors
- 4 szál rozmaring
- 2 evőkanál őrölt rozmaring
A padlizsánt hosszában vágd negyedekbe, és tedd sütőlemezre. Önts rá 3 evőkanál olajat, és szórd meg 1 evőkanál sóval. Sütőben 200 °C-on 10 percig süsd. Közben egyszer forgasd meg. Mialatt a padlizsán sül, tisztítsd meg a zöldségeket: a paprikát vágd vékony csíkokra, a cukkinit szeletekre, a fokhagymát keresztben vágd félbe. Ezeket szórd a padlizsán közé, öntsd rá az olajat, és szórd rá a sót. Szórd meg rozmaringgal, és 20-25 percre tedd vissza a sütőbe.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Pikáns, frissítő tavaszi zöldség
Hozzávalók:
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 közepes nagyságú póréhagyma
- 350 g mélyhűtött zsenge zöldborsó
- 1 fej saláta
- 200 g mascarpone
- 2 evőkanál apróra vágott friss menta
- 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyemzöld
- bulgur vagy kuszkusz a tálaláshoz
A bulgurt vagy kuszkuszt kétszeres vízzel forrázd le, és hagyd megdagadni. Egy teflonserpenyőben addig hevítsd a vajat és az olajat, míg enyhén habzani nem kezd. Tedd bele a felaprított hagymát, és mérsékelt tűzön 8 percig párold. Add hozzá a bort és a póréhagymát, forrald fel, majd csökkentsd alatta a hőmérsékletet, és főzd 5 percig, amíg a póréhagyma megpuhul. Add hozzá a zöldborsót, és kis lángon főzd további 5 percig. Végül keverd bele a krémsajtot és a fűszernövényeket, ízlés szerint sózd, borsozd, de ezekkel már csak melegítsd át 2-3 percig. A végén tépkedd rá a salátát. Forrón, bulgurra vagy kuszkuszra kanalazva tálald.
OLVASD EL EZT IS!

- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje

- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept

- egytálétel
- rakott zöldség