4 laktató, anyagcsere-pörgető finomság
Az egészséges ételek nem unalmasak. A legjobb bizonyíték ez a 4 recept, mellyel nem csak az alakodnak, de a gyomrodnak is jót teszel.
Uborkaleves
Hozzávalók:
- 200 g natúr joghurt
- 1,5 dl tej
- 1 kígyóuborka
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve
- olívaolaj
- só
- bors
- oregánó
- 1 teáskanál fenyőmag
A joghurtot alaposan keverd össze tejjel, citromlével és olívaolajjal, majd fűszerezd sóval, borssal. Az uborkákat alaposan tisztítsd és hámozd meg, majd vágd őket félbe, és távolítsd el a magokat.
Vágd apró kockákra, és szórd a levesalapba. A fokhagymákat törd össze, és egy kevés olajon pirítsd meg. A fenyőmagot is pirítsd meg, hogy aranysárga legyen, ehhez azonban ne használj olajat! Ha kész, a fokhagymával együtt add a leveshez, szórd meg apróra vágott oregánóval, és tálald.
Körtesaláta kecskesajttal
Hozzávalók:
- 2 db körte gerezdekre vágva
- 1 db mogyoró nagyságú gyömbér felszeletelve
- 2 szem szegfűbors
- 1 kis fejes saláta
- 50 g vegyes csíra
- 4 szelet kecskesajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors
- 2 evőkanál méz
- fél csokor vagdalt kakukkfű
- 50 g durvára vágott dió
- bors
A körtét, a gyömbért és a szegfűborsot a körtelében forrald fel, és 5 percig párold. A körtét ezután vedd ki, csepegtesd le.
A salátaleveleket tépkedd darabokra. A csírákat mosd meg, és add a körtéhez. Az olajat keverd el a körtelével, sózd, borsozd, és ezzel a dresszinggel keverd el a salátát. A sajtot előmelegített sütőben 180 °C-on 5 percig süsd. Tedd rá a salátára, és locsold meg mézzel. Kakukkfűvel, dióval és borssal megszórva tálald.
Tepsis zöldség
Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- 6 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál só
- 2-2 db piros és sárga húsú paprika
- 3 db kisebb cukkini
- 1 fej fokhagyma
- őrölt bors
- 4 szál rozmaring
- 2 evőkanál őrölt rozmaring
A padlizsánt hosszában vágd negyedekbe, és tedd sütőlemezre. Önts rá 3 evőkanál olajat, és szórd meg 1 evőkanál sóval. Sütőben 200 °C-on 10 percig süsd. Közben egyszer forgasd meg. Mialatt a padlizsán sül, tisztítsd meg a zöldségeket: a paprikát vágd vékony csíkokra, a cukkinit szeletekre, a fokhagymát keresztben vágd félbe. Ezeket szórd a padlizsán közé, öntsd rá az olajat, és szórd rá a sót. Szórd meg rozmaringgal, és 20-25 percre tedd vissza a sütőbe.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Pikáns, frissítő tavaszi zöldség
Hozzávalók:
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 közepes nagyságú póréhagyma
- 350 g mélyhűtött zsenge zöldborsó
- 1 fej saláta
- 200 g mascarpone
- 2 evőkanál apróra vágott friss menta
- 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyemzöld
- bulgur vagy kuszkusz a tálaláshoz
A bulgurt vagy kuszkuszt kétszeres vízzel forrázd le, és hagyd megdagadni. Egy teflonserpenyőben addig hevítsd a vajat és az olajat, míg enyhén habzani nem kezd. Tedd bele a felaprított hagymát, és mérsékelt tűzön 8 percig párold. Add hozzá a bort és a póréhagymát, forrald fel, majd csökkentsd alatta a hőmérsékletet, és főzd 5 percig, amíg a póréhagyma megpuhul. Add hozzá a zöldborsót, és kis lángon főzd további 5 percig. Végül keverd bele a krémsajtot és a fűszernövényeket, ízlés szerint sózd, borsozd, de ezekkel már csak melegítsd át 2-3 percig. A végén tépkedd rá a salátát. Forrón, bulgurra vagy kuszkuszra kanalazva tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség