Amerikai szaftos tarja fokhagymás pácban: grillen vagy sütőben is megsütheted
A tarja talán grillezve a legfinomabb. A szaftos húst feltétlenül pihentesd sütés előtt fokhagymás pácban.

grillezett-tarja
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Ezt idd reggelire, ha laposabb hasat szeretnél: vízhajtó smoothie céklával »

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

A szupermasni most a legmenőbb az Instán – Így tedd a hajadba, hogy nőies legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Amerikai kerti partik kötelező fogása a sült tarja. Ám akkor sem kell lemondani az élvezetes ételről, ha épp nem tudsz grillezni, hisz a húst sütőben is elkészítheted. Érdemes legalább egy napig a pácban érlelni, hogy igazán szaftos, omlós legyen. Ez a fogás cseppet sem macerás, mindössze 15 perc előkészületet igényel. 

Amerikai fokhagymás tarja

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg csont nélküli sertéstarja
  • 5 evőkanál étolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
  • zöldfűszer
Recept idők

Elkészítés:

A tarját öblítsd le, majd itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Vágd körülbelül másfél centi vastag szeletekre. A széleit több helyen vagdosd be, így nem ugrik össze sütés közben. 

A páchoz keverd össze az olajat a borssal, a pépesített fokhagymával, apróra vágott zöldfűszerrel és a mustárral, majd kend be vele a szeleteket. Pihentesd a tarját legalább négy órán át a fűszeres keverékben. Még jobb, ha egy napig pácolod. Sütés előtt sózd be, csepegtesd le, és rendezd forró grillrácsra. Süsd meg  körülbelül 15 perc alatt. Közben folyamatosan kenegesd a maradék páclével, és forgasd. 
Ha sütőben készítenéd, rakd a szeleteket zsiradékkal kikent tepsibe, önts alá kevés vizet, fóliázd le, és süsd meg bő egy, másfél óra alatt. 

Ha nem vagy még tapasztalt grillező, ez a kisokos a segítségedre lesz. 

Ezt is szeretjük