Fűszeres krumplis-borsós curry tejmentesen: az aloo matarban megáll a kanál

Az aloo matar nem más, mint egy fűszeres, mindenmentes indiai curry, amelynek mindig borsó és krumpli az alapja.

Krumplis-borsós curry: aloo matar
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szívesen készítesz indiai hangulatú, szaftos curryt, az aloo matar is ízleni fog. Ez a vegán változat krumpliból és zöldborsóból áll, és a gazdag fűszerezés sem maradhat el belőle. Frissen fejtett borsóból különösen finom, de annak elég rövid a szezonja: azon kívül a fagyasztott vagy konzerv változat is megteszi.

Aloo matar (krumplis-borsós vegán curry)

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg passzírozott paradicsom
  • 15 dkg kifejtett zöldborsó
  • 3 krumpli
  • 2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál friss koriander
  • 1 evőkanál garam masala fűszerkeverék
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál chili
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát egy serpenyőben olajon párold üvegesre. Közben a borsót fejtsd ki, a krumplit hámozd meg és kockázd fel. A puha hagymát húzd le a tűzről, keverd el a gyömbérrel, a garam masalával, a köménnyel, a chilivel és a kurkumával. Tedd vissza a tűzre, pirítsd egy rövid ideig, amikor pedig felszáll az illatuk, add hozzá a passzírozott paradicsomot, a krumplit és a borsót. Szórd meg sóval és borssal, öntsd fel egy kevés vízzel, hogy jó szószos legyen, és lefedve főzd addig, amíg a krumpli és a borsó megpuhul. Mivel savas közegben vannak, ez sokkal több ideig fog tartani, mintha vízben főnének. Bő fél óra múlva, amikor a krumpli is megfőtt, szórd meg aprított korianderrel.

Házilag készítheted hozzá az eredeti indiai naant is.

Eredeti indiai naan: így süss laposkenyeret egyszerűen

A naan egy világszerte híres laposkenyér, amelyet nagyon egyszerűen elkészíthetsz otthon. Még az éttermi változatoknál is jobb lesz!

Elolvasom

Kép: ajaykampani / Getty Images

Ezt is szeretjük