Sertéspörkölt krumplival és zöldborsóval egybesütve: a nagyi receptje ma is jól működik
A szaftos sertéspörkölt krumplival és zöldborsóval egybesütve a gyerekeknek is ízleni szokott.

sertesporkolt krumpli borso
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Budapest módra készült egytálnak is nevezik a krumplival és zöldborsóval együtt sütött sertéspörköltet, amely egyszerű hozzávalóival és házias ízvilágával ejt rabul. Nem egy villámebédről van szó, mert a húsnak sok idő kell, hogy megpuhuljon, de az idő nagy részében nem kell mellette állni.

Sertéspörkölt zöldborsóval és krumplival

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg sertéscomb
  • 50 dkg krumpli
  • 25 dkg zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 1 hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst kockázd fel, és olvasztott zsíron pirítsd meg. Ha kész, vedd ki a lábosból, és tedd félre. A visszamaradt zsiradékon futtasd meg a felaprított hagymát. Amikor már puha, add hozzá a zúzott fokhagymát, pirítsd egy percig, majd húzd le a tűzről. Keverd el a pirospaprikával, a felkockázott paprikával és paradicsommal, majd tedd vissza a tűzre, és fedő alatt, kis lángon párold, amíg a paradicsom levet ereszt. Ekkor tedd bele vissza a húst is. Sózd, borsozd, szórd meg köménymaggal, öntsd fel vízzel, és egy óra alatt főzd puhára. Hagyhatod kicsit hosszabb lére, mint szoktad, de azért ne legyen levesállaga.

Közben a krumplit kockázd fel, és sós vízben főzd meg nagyjából negyedóra alatt. Nem baj, ha a közepe kicsit nyers marad. Ha kész, szűrd le.

A kifőtt krumplit oszd el egy tepsiben. Tedd rá a zöldborsót, öntsd fel a szaftos pörkölttel, és alufóliával letakarva told a sütőbe fél órára, amíg az ízei jól összeérnek.

Ha hasonló, de húsmentes fogásra vágysz, készíts borsópörköltet bulgurral: ez nagyon hamar készen van.

Ezt is szeretjük