Almával-hagymával sült szaftos csirkecomb: ropogós, fényes lesz a bőre
Süss ropogós csirkecombokat almával és hagymával egy tepsiben!

A ropogós bőrű sült csirkecomb önmagában is fenséges fogás - hát még ha alma és hagyma is pirul mellette a sütőben! Ezzel az étellel alig van munka: csupán befűszerezed a csirkét, kicsit állni hagyod a hűtőben, felszeleteled a hagymát és az almát, és máris mehet a sütőbe, ahol egy óra alatt összesülnek az ízek, te pedig addig nyugodtan mással foglalkozhatsz.
Almával, hagymával sült csirkecomb receptje
Hozzávalók
- 5 csirke alsócomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 nagy alma
- 1 evőkanál szárnyasfűszer-keverék
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Egy kis tálkában keverd össze az olívaolajat a pirospaprikával, a borssal és a szárnyasfűszer-keverékkel. Öntsd a combokra, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát.
Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Az almát mosd meg, vágd ki a csumáját, és a hagymával együtt vágd cikkekre. A bepácolt combokat helyezd el egy tepsiben. Oszd el mellettük az almát és a hagymát, öntsd fel fehérborral, takard le alufóliával, és egy órát süsd, amíg a hús teljesen megpuhul. A végén vedd le a tetejéről a fóliát, hogy a bőre megpirulhasson.
Ősszel különösen finom almát lehet kapni a piacon, készíts belőle vitamindús, könnyed almasalátát!

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció