Almával-hagymával sült szaftos csirkecomb: ropogós, fényes lesz a bőre
Süss ropogós csirkecombokat almával és hagymával egy tepsiben!

almaval hagymaval
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A ropogós bőrű sült csirkecomb önmagában is fenséges fogás - hát még ha alma és hagyma is pirul mellette a sütőben! Ezzel az étellel alig van munka: csupán befűszerezed a csirkét, kicsit állni hagyod a hűtőben, felszeleteled a hagymát és az almát, és máris mehet a sütőbe, ahol egy óra alatt összesülnek az ízek, te pedig addig nyugodtan mással foglalkozhatsz.

Almával, hagymával sült csirkecomb receptje

Hozzávalók:

  • 5 csirke alsócomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 nagy alma
  • 1 evőkanál szárnyasfűszer-keverék
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Egy kis tálkában keverd össze az olívaolajat a pirospaprikával, a borssal és a szárnyasfűszer-keverékkel. Öntsd a combokra, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát.

Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Az almát mosd meg, vágd ki a csumáját, és a hagymával együtt vágd cikkekre. A bepácolt combokat helyezd el egy tepsiben. Oszd el mellettük az almát és a hagymát, öntsd fel fehérborral, takard le alufóliával, és egy órát süsd, amíg a hús teljesen megpuhul. A végén vedd le a tetejéről a fóliát, hogy a bőre megpirulhasson.

Ősszel különösen finom almát lehet kapni a piacon, készíts belőle vitamindús, könnyed almasalátát!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük