Almával-hagymával sült szaftos csirkecomb: ropogós, fényes lesz a bőre
Süss ropogós csirkecombokat almával és hagymával egy tepsiben!

almaval hagymaval
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A ropogós bőrű sült csirkecomb önmagában is fenséges fogás - hát még ha alma és hagyma is pirul mellette a sütőben! Ezzel az étellel alig van munka: csupán befűszerezed a csirkét, kicsit állni hagyod a hűtőben, felszeleteled a hagymát és az almát, és máris mehet a sütőbe, ahol egy óra alatt összesülnek az ízek, te pedig addig nyugodtan mással foglalkozhatsz.

Almával, hagymával sült csirkecomb receptje

Hozzávalók

  • 5 csirke alsócomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 nagy alma
  • 1 evőkanál szárnyasfűszer-keverék
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Egy kis tálkában keverd össze az olívaolajat a pirospaprikával, a borssal és a szárnyasfűszer-keverékkel. Öntsd a combokra, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát.

Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Az almát mosd meg, vágd ki a csumáját, és a hagymával együtt vágd cikkekre. A bepácolt combokat helyezd el egy tepsiben. Oszd el mellettük az almát és a hagymát, öntsd fel fehérborral, takard le alufóliával, és egy órát süsd, amíg a hús teljesen megpuhul. A végén vedd le a tetejéről a fóliát, hogy a bőre megpirulhasson.

Ősszel különösen finom almát lehet kapni a piacon, készíts belőle vitamindús, könnyed almasalátát!

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Ezt is szeretjük