Az eredeti almás krémes receptje
Az almás krémes igazán látványos és finom édesség, ami pillanatok alatt elfogy.
A lágy és könnyű tészta a vaníliás krémmel és az édes almás töltelékkel egyszerűen tökéletes hármast alkot, ami nemcsak az ízlelőbimbóknak, hanem a szemnek is csemege.
A kész sütinek nem árt, ha egy éjszakát még pihenteted, mielőtt nekiálltok elfogyasztani.
Almás krémes
Hozzávalók:
A tésztához:
- 0,5 kg liszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1 kiskanálnyi szódabikarbóna
- 1 rúd vanília
- 1 dl tejföl
Az almás réteghez:
- 1,2 kg reszelt alma
- 3-4 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 1-2 kiskanálnyi fahéj
A vaníliakrémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 4 dkg cukor
- 4 tojás
Elkészítés ideje:
80 perc.
Elkészítés menete:
A legjobb, ha a tésztával kezded, amíg az sül, majd elkészítheted a többieket is. A tésztához való tojásokat válaszd ketté, most csak a sárgájukra lesz szükséged, de a két fehérjének is lesz helye később. A sárgájákat keverd habosra a cukorral, aztán szitáld hozzájuk a lisztet, majd szépen fokozatosan add hozzájuk a többieket is. Ha homogén, gyúrható masszát kaptál, akkor minden rendben van.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Adagold három, azonos méretű részre a tésztát, nyújtsd ki mindegyiket akkorára, mint egy közepes méretű tepsi, majd egy közepes méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral - vagy akár a hátán is megsütheted a lapokat -, és helyezd bele - vagy rá - az egyik lapot. 180 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára, majd tedd meg ugyanezt a többi lappal is. Amíg sülnek, addig jöhetnek a többiek. Az almás réteg nem túl bonyolult, egyszerűen csak keverd össze a hozzávalókat, és már kész is van. A vaníliás réteggel sem lesz sok gondod, a csomagoláson leírtaknak megfelelően készítsd el a pudingot a tejjel és a cukorral.
Ha megvan, akkor jöhet a fentebb megmaradt két fehérje, a további négy tojásból is csak ez a rész kell majd, üsd őket egy tálba, és verd kemény habbá. Ha megvan a hab és a puding, egyesítsd erőiket.
Ha a lapok is megsültek, akkor már csak össze kell állítani a sütit. Tedd egy sima lapra, tálcára vagy tepsibe az egyik lapot, rétegeld rá az almás keveréket, majd tedd rá a következő lapot, arra mehet a vaníliás rész, és végül, de nem utolsósorban a fedőlap. Ha szépen összeállt, már kész is van.
Édességek főételnek
Viszonylag sok olyan desszertünk van, amit nem is étkezés után, hanem inkább főfogásként fogyasztunk, ezeket szedtük össze.
OLVASD EL EZT IS!
- túró
- mazsola
Rakott túrós tészta vaníliás változatban
- alma
- tojás