Roppanós almás zellersaláta: húsmentes, mégis laktató

Ha friss ízekre vágysz, az almás zellersaláta tuti nyerő. A chiamag pedig igazán extrává teszi.

Almás zellersaláta

Tudtad, hogy a zeller az új karfiol? Az utóbbi egy-két évben feltornázta magát az alapanyagok ranglétráján, és egyszerű leveszöldségből a séfek nagy becsben tartott kedvence lett. A világ vezető éttermeiben mára az egyik legtrendibb alapanyagnak számít, akár nyersen, akár egyben sütve, esetleg meglepő módon vega gyrosként elkészítve. Használhatod salátákba, krumpli helyett pürésítheted, vagy hasábban is megsütheted. Gyepes Gabojsza receptjét ki kell próbálnod! 

Az első napsütötte hetekben sem kell lemondanod az ízletes salátákról. Ha pedig március 22-24. között ellátogatsz a Gardenexpóra, további ihleteket meríthetsz a tavaszváráshoz és a konyhakerthez a Budapest Arénában. 

Roppanós almás zellersaláta

Hozzávalók 4 személyre

A salátához

  • 1 db zellergumó
  • 2 db alma
  • 1 db lilahagyma
  • 1 kiskanál méz
  • 1 teáskanál almaecet
  • 1 evőkanál chiamag
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 szál újhagyma
  • 1 db friss chili
  • bors

A mártáshoz

  • 5 evőkanál majonéz
  • 2 apró ecetes uborka
  • 1 kiskanál kapribogyó
  • 1 kiskanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál salottahagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A salátához először sózd meg a vékonyra szeletelt lila hagymát, keverd el a mézzel és az almaecettel. Pár percig pácold, majd forgasd össze a julienne-re vágott almával és zellerrel, valamint a chiamaggal, a petrezselyemmel és a zöld chilivel. Szórd meg ízlés szerint borssal.

A mártáshoz a majonézben keverd el a nagyon finomra felaprított uborkát, a hagymát, a kapribogyót. Ízesítsd mustárral és borssal. Halmozd a tányérra a salátát, és kínáld a mártással, amiből mindenki ízlése szerint keverhet a salátához.

Ha kipróbálnál újabb tavaszaias fogásokat, és az alakodra is ügynél, a frissítő quinoasalátát ne hagyd ki!

Ezt is szeretjük