Roppanós almás zellersaláta: húsmentes, mégis laktató
Ha friss ízekre vágysz, az almás zellersaláta tuti nyerő. A chiamag pedig igazán extrává teszi.

zellersalata-recept
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Ráncos a bőre, de ő az öregség ellentéte: a 71 éves Colleen Heidemann minden ízében nő »

Lágy, krémes arctisztítók, melyek nem szárítják az érzékeny bőrt: hidratáló összetevőkkel »

Nem is gondolnád, mire használható még a narancs héja: a divatvilág megmutatta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tudtad, hogy a zeller az új karfiol? Az utóbbi egy-két évben feltornázta magát az alapanyagok ranglétráján, és egyszerű leveszöldségből a séfek nagy becsben tartott kedvence lett. A világ vezető éttermeiben mára az egyik legtrendibb alapanyagnak számít, akár nyersen, akár egyben sütve, esetleg meglepő módon vega gyrosként elkészítve. Használhatod salátákba, krumpli helyett pürésítheted, vagy hasábban is megsütheted. Gyepes Gabojsza receptjét ki kell próbálnod! 

Roppanós almás zellersaláta

Az első napsütötte hetekben sem kell lemondanod az ízletes salátákról. Ha pedig március 22-24. között ellátogatsz a Gardenexpóra, további ihleteket meríthetsz a tavaszváráshoz és a konyhakerthez a Budapest Arénában. 

Hozzávalók 4 személyre:

A salátához

  • 1 db zellergumó
  • 2 db alma
  • 1 db lilahagyma
  • 1 kiskanál méz
  • 1 teáskanál almaecet
  • 1 evőkanál chiamag
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 szál újhagyma
  • 1 db friss chili
  • bors

A mártáshoz

  • 5 evőkanál majonéz
  • 2 apró ecetes uborka
  • 1 kiskanál kapribogyó
  • 1 kiskanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál salottahagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A salátához először sózd meg a vékonyra szeletelt lila hagymát, keverd el a mézzel és az almaecettel. Pár percig pácold, majd forgasd össze a julienne-re vágott almával és zellerrel, valamint a chiamaggal, a petrezselyemmel és a zöld chilivel. Szórd meg ízlés szerint borssal.

A mártáshoz a majonézben keverd el a nagyon finomra felaprított uborkát, a hagymát, a kapribogyót. Ízesítsd mustárral és borssal. Halmozd a tányérra a salátát, és kínáld a mártással, amiből mindenki ízlése szerint keverhet a salátához.

Ha kipróbálnál újabb tavaszaias fogásokat, és az alakodra is ügynél, a frissítő quinoasalátát ne hagyd ki!

Ezt is szeretjük