Almás káposztasaláta magokkal: mézes-mustáros öntettel különösen finom

Az almás káposztasaláta kelkáposztából megalapozza a megfelelő vitaminbevitelt, miközben nagyon finom.

Almás kelkáposzta-saláta

Ez az egészséges, nyers hozzávalókkal teli almás kelkáposzta-saláta rengeteg finomságot rejt magában: a levelek között megbújik mandula és aszalt vörös áfonya, az egészet pedig mézes-mustáros öntet teszi teljessé. Ha a kelkáposzta leveleit nyersen túl keménynek találod, egy egyszerű módszerrel puhíthatsz rajtuk.

Almás kelkáposzta-saláta

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

  • 1 kg kelkáposzta
  • 25 dkg egész mandula
  • 8 dkg aszalt vörös áfonya
  • 1 alma

Az öntethez:

  • 4 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál méz
  • 1 dl almalé
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 kávéskanál
  • 0.5 dl olívaolaj
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztát mosd és szárítsd meg. A szárát vágd ki, a leveleket aprítsd falatnyi méretűre. Szórd meg egy csipet sóval. Mindkét tenyeredre csepegtess egy kevés olívaolajat, majd a beolajozott kezeid között dörzsöld át a káposztaleveleket, amíg a színük sötétebbre válik, a levelek pedig megpuhulnak. Így sokkal könnyebb őket nyersen fogyasztani.

 

Az így előkészített kelkáposztát tedd egy salátástálba. Add hozzá a vékony cikkekre vágott almát, a mandulát és az áfonyát. Az öntet hozzávalóit egy kisebb tálban keverd egyneműre. Forgasd össze a salátával, és azonnal tálald.

Csirkével és avokádóval is készíthetsz csodás téli salátát.

Csirkés, avokádós saláta mézes-mustáros öntettel: gyorsan összedobható

Ha a sok nehéz fogás után valami könnyű, mégis laktató ebédre vagy vacsorára vágysz, a csirkés, avokádós salátával biztosra mehetsz.

Elolvasom

Kép: Anna Pustynnikova

Ezt is szeretjük