Illatos muffin naranccsal és vörös áfonyával: fél óra alatt az asztalon lehet

Különleges süteményt varázsolhatsz az asztalra, ha naranccsal és vörös áfonyával dobod fel az egyszerű muffint.

Narancsos, vörös áfonyás muffin receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A muffinban az a legjobb, hogy nagyon könnyen elkészül, az egyszerű alapreceptet pedig kedved szerint variálhatod. Ha naranccsal és aszalt vörös áfonyával dobod fel, már fogyasztás előtt is élvezheted, ahogy a mennyei illatok sütés közben belengik a lakást.

Narancsos, vörös áfonyás muffin receptje

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg aszalt vörös áfonya
  • 7.5 dkg dióbél
  • 4 evőkanál olaj
  • 2.5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs leve és reszelt héja
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A lisztet egy tálban keverd össze a sütőporral. A diót mozsárban törd durvára, vagy késsel szeleteld fel. Egy másik tálban keverd habosra a kétféle cukrot a tojással, add hozzá a narancs levét és reszelt héját és az olajat. Adagold bele a tejjel felváltva a sütőporos lisztet, keverj belőle csomómentes tésztát, végül fakanállal vegyítsd hozzá az aprított diót és a vörös áfonyát. A masszát oszd el papírral kibélelt muffinsütőben. Ne töltsd teljesen tele a mélyedéseket, mert sütés közben még nőni fognak. Told a sütőbe nagyjából húsz percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.


A dió és a vörös áfonya nem csak süteményben harmonizál jól - akár sütőben sült kelbimbó kísérői is lehetnek együtt.

Ezt is szeretjük