Illatos muffin naranccsal és vörös áfonyával: fél óra alatt az asztalon lehet
Különleges süteményt varázsolhatsz az asztalra, ha naranccsal és vörös áfonyával dobod fel az egyszerű muffint.

narancsos vorosafonyas muffin
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A muffinban az a legjobb, hogy nagyon könnyen elkészül, az egyszerű alapreceptet pedig kedved szerint variálhatod. Ha naranccsal és aszalt vörös áfonyával dobod fel, már fogyasztás előtt is élvezheted, ahogy a mennyei illatok sütés közben belengik a lakást.

Narancsos, vörös áfonyás muffin receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg aszalt vörös áfonya
  • 7.5 dkg dióbél
  • 4 evőkanál olaj
  • 2.5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs leve és reszelt héja
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A lisztet egy tálban keverd össze a sütőporral. A diót mozsárban törd durvára, vagy késsel szeleteld fel. Egy másik tálban keverd habosra a kétféle cukrot a tojással, add hozzá a narancs levét és reszelt héját és az olajat. Adagold bele a tejjel felváltva a sütőporos lisztet, keverj belőle csomómentes tésztát, végül fakanállal vegyítsd hozzá az aprított diót és a vörös áfonyát. A masszát oszd el papírral kibélelt muffinsütőben. Ne töltsd teljesen tele a mélyedéseket, mert sütés közben még nőni fognak. Told a sütőbe nagyjából húsz percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.


A dió és a vörös áfonya nem csak süteményben harmonizál jól - akár sütőben sült kelbimbó kísérői is lehetnek együtt.

Ezt is szeretjük