Pufi almás palacsinta joghurtos tésztából: 20 perc, és tálalhatod is

A joghurtos tésztából készült almás palacsintát tálalhatod reggelire, uzsonnára, vagy valamilyen tartalmas leves után második fogásnak is.

almas joghurtos palacsinta
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokféle módon készíthetsz almás palacsintát: joghurtos tésztával könnyed, hamar elkészül, igazi vigasztaló édesség. Tálalhatod fahéjas porcukorral, lekvárral, juharsziruppal. A palacsinta számtalan formában készíthető el, és lehetetlen közülük kiválasztani a legfinomabbat.

Almás-joghurtos palacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg natúr joghurt
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 alma
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 0.5 csomag sütőpor
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tojást egy tálban keverd habosra cukorral és két evőkanál olajjal. Ehhez használhatsz kézi habverőt vagy robotgépet is. Add hozzá a joghurtot, a vaníliaaromát, végül szitáld bele a sütőporral elvegyített lisztet, és keverj belőle csomómentes tésztát. Sűrű, ragacsos tésztát fogsz kapni.

 

Az almát hámozd meg, a magházát vájd ki, a gyümölcsöt reszeld a masszába, szórd meg egy kevés fahéjjal, és forgasd össze. Kevés olajon, oldalankét két-három perc alatt süsd őket pirosra.

Ha egy kicsit több időd van, mindenképp készítsd el a klasszikus, omlós almás pitét is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük