Pufi almás palacsinta joghurtos tésztából: 20 perc, és tálalhatod is

A joghurtos tésztából készült almás palacsintát tálalhatod reggelire, uzsonnára, vagy valamilyen tartalmas leves után második fogásnak is.

Almás-joghurtos palacsinta

Sokféle módon készíthetsz almás palacsintát: joghurtos tésztával könnyed, hamar elkészül, igazi vigasztaló édesség. Tálalhatod fahéjas porcukorral, lekvárral, juharsziruppal. A palacsinta számtalan formában készíthető el, és lehetetlen közülük kiválasztani a legfinomabbat.

Almás-joghurtos palacsinta

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg natúr joghurt
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 alma
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 0.5 csomag sütőpor
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tojást egy tálban keverd habosra cukorral és két evőkanál olajjal. Ehhez használhatsz kézi habverőt vagy robotgépet is. Add hozzá a joghurtot, a vaníliaaromát, végül szitáld bele a sütőporral elvegyített lisztet, és keverj belőle csomómentes tésztát. Sűrű, ragacsos tésztát fogsz kapni.

 

Az almát hámozd meg, a magházát vájd ki, a gyümölcsöt reszeld a masszába, szórd meg egy kevés fahéjjal, és forgasd össze. Kevés olajon, oldalankét két-három perc alatt süsd őket pirosra.

Ha egy kicsit több időd van, mindenképpkészítsd el a klasszikus, omlós almás pitét is.

Ellenállhatatlan almás pite roppanós dióval: így lesz omlós a tészta

A klasszikus mamaféle almás pite dióval gazdagítva készül, így még pompásabb a kedvelt desszert.

Elolvasom
Ezt is szeretjük