Pufi almás palacsinta joghurtos tésztából: 20 perc, és tálalhatod is
A joghurtos tésztából készült almás palacsintát tálalhatod reggelire, uzsonnára, vagy valamilyen tartalmas leves után második fogásnak is.

Sokféle módon készíthetsz almás palacsintát: joghurtos tésztával könnyed, hamar elkészül, igazi vigasztaló édesség. Tálalhatod fahéjas porcukorral, lekvárral, juharsziruppal. A palacsinta számtalan formában készíthető el, és lehetetlen közülük kiválasztani a legfinomabbat.
Almás-joghurtos palacsinta
Hozzávalók 12 darabhoz
- 20 dkg liszt
- 12 dkg natúr joghurt
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál olaj
- 1 alma
- 1 tojás
- 1 kávéskanál vaníliaaroma
- 1 kávéskanál fahéj
- 0.5 csomag sütőpor
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojást egy tálban keverd habosra cukorral és két evőkanál olajjal. Ehhez használhatsz kézi habverőt vagy robotgépet is. Add hozzá a joghurtot, a vaníliaaromát, végül szitáld bele a sütőporral elvegyített lisztet, és keverj belőle csomómentes tésztát. Sűrű, ragacsos tésztát fogsz kapni.
Az almát hámozd meg, a magházát vájd ki, a gyümölcsöt reszeld a masszába, szórd meg egy kevés fahéjjal, és forgasd össze. Kevés olajon, oldalankét két-három perc alatt süsd őket pirosra.
Ha egy kicsit több időd van, mindenképpkészítsd el a klasszikus, omlós almás pitét is.
Ellenállhatatlan almás pite roppanós dióval: így lesz omlós a tészta
A klasszikus mamaféle almás pite dióval gazdagítva készül, így még pompásabb a kedvelt desszert.
Elolvasom