Isteni áfonyatorta
A savanykás gyümölcs bármilyen süteménynek jól áll, de talán sajttortaként a legfinomabb.
Az antioxidánsokkal teli gyümölccsel készült édesség nemcsak ízletes, de a szervezetednek is jót tesz.
A mandulaforgácsot meg is piríthatod, de nyersen is nagyon finom lesz, és jól is fog állni a tortának.
Áfonyatorta
Hozzávalók:
- 25 dkg édes keksz
- 25 dkg krémsajt
- 20 dkg áfonya
- 6 dkg porcukor
- 6 dkg kristálycukor
- 3 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 1 vaníliarúd
- áfonyalikőr
- mandulaforgács
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
Kezdd a keksszel! Daráld le egy alkalmas eszközzel, majd tedd félre. Ha végeztél ezzel a fázissal, végy elő egy serpenyőt, karamellizáld benne a cukor felét, add hozzá a vajat, majd keverd mellé a kekszet is. A tejszínt keverd össze a krémsajttal, és kapard hozzájuk a vaníliarudat is.
Jöhet a cukor másik fele, azt is karamellizálnod kell, ha elérte a kellő állapotot, akkor mehet hozzá az áfonya, egy kevés áfonyalikőrrel egyetemben - ha szereted az ízét, akkor több, de nem jó, ha nagyon alkoholos lesz a kész süti -, majd keverj rajta párat, és zárd el a gázt. A kedvenc tortaformád aljába döngöld a kekszet, majd simítsd el rajta a krémsajtos keveréket, és ha már szépen megáll, pakold meg felül és oldalt is jó sok mandulaforgáccsal.
Könnyű és gyors receptek a kezdő szakácsoknak
Ha nem vagy a konyha ördöge, vagy egyszerűen nem akarod bonyolítani a vacsorát, ezek a receptek biztosan tetszeni fognak.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- Recept
A pozsonyi kocka receptje
- csokoládé
- babapiskóta
Csokis babapiskóta
- alma
- torta