Áfonyás palacsinta
Aki a palacsintát szereti, rossz ember nem lehet, tartja a végtelenül bölcs mondás.
A rettentő tél közepén járunk, ráadásul az év első hivatalos munkanapja van, a legjobb, amit tehetsz, miután hazaértél, az, hogy készítesz magadnak valami szív- és lélekmelengető finomságot, amit ráadásul el sem tudsz rontani.

A tetejét halmozd el forró csokival, illetve tejszínhabbal, esetleg egy gombóc vaníliafagyival, ha már nagyon befűtöttél.
Áfonyás-krémsajtos palacsinta
Hozzávalók:
- 20 dkg áfonya
- 20 dkg liszt
- 17 dkg krémsajt
- 2,5 dl tej
- 3 evőkanálnyi citromlé
- 2 tojás
- 3 teáskanálnyi olvasztott vaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál sütőpor
- 1/2 teáskanálnyi szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 rúd vanília
- 1 citrom héja
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
Mint ahogyan az összetevőkből is láthatod, ez nem a megszokott palacsintatészta lesz, de ne csüggedj, az íze kárpótolni fog az első ijedelemért. Kezdd azzal, hogy a tejbe teszel egy evőkanálnyi citromlevet, és félreteszed. Ezután a száraz összetevőket mérd ki egy tálba, tehát a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot és a csipetnyi sót. A tojásokat szedd ketté. Egy másik tálban keverd össze a citromos tejet, a tojások sárgáját a krémsajttal, a maradék citromlével és a citromhéjjal, na meg persze kapard hozzájuk a vaníliát is. Keverd össze őket jó alaposan, majd folyamatos keverés mellett szórd hozzájuk a száraz összetevőket is.
A tojásfehérjéket verd fel, de ne teljesen keményre, majd add a krémhez őket. Ha túl sűrű lett, akkor egy kis tejjel hígítsd, ha túl sűrű, használj még egy kis lisztet. Forrósíts fel egy serpenyőt, aztán állítsd alatta közepesre a lángot, és önts rá egy palacsintányi adagot a masszából, folyasd szét a serpenyőben, majd szórj rá pár áfonyát és önts rá egy kisebb adag masszát. Ha már megsült annyira, hogy meg tudd fordítani, fordítsd meg, aztán egy perc múlva szedd tányérra. Ezt a folyamatot ismételd, amíg a massza el nem fogy.
Palacsintás finomságok
A palacsintatészta remek és változatosan készíthető alap temérdek finomsághoz, használd minél gyakrabban és változatosabban!

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció