A legfinomabb májból készült ételek
Gyorsak, finomak, és könnyű elkészíteni őket
A vasban gazdag májat bármikor olcsón beszerezheted.

Dia

 	Resztelt máj  	Az egyik legegyszerűbb változat a resztelt máj, amihez gyakorlatilag bármilyen köret passzol, csak savanyúság is legyen mellé. Csirkemájból és sertésmájból is finom lesz, csak jó sok hagymával készítsd, így lesz szaftja is bőven. A receptet itt találod hozzá!

Resztelt máj

Az egyik legegyszerűbb változat a resztelt máj, amihez gyakorlatilag bármilyen köret passzol, csak savanyúság is legyen mellé. Csirkemájból és sertésmájból is finom lesz, csak jó sok hagymával készítsd, így lesz szaftja is bőven. A receptet itt találod hozzá!

Dia

	Baconbe göngyölt máj	Talán a legkedveltebb fogás, amit májból készíthetsz, a bacon sótartalma remekül ellensúlyozza a máj sótlanságát, kívül ropogós lesz az étel, belül pedig finom omlós. Ha igazán különlegesre szeretnéd varázsolni, akkor még egy kis aszalt szilvát is rejthetsz a bacon és a máj közé. Elkészíteni nem nehéz, tisztítsd meg a májat, fűszerezd borssal és majoránnával, majd tedd egy baconszelet közepére, tekerd fel, és tedd egy tálkába. Miután mindegyikkel elvégezted ezt, közepes lángon, serpenyőben pirítsd át jó alaposan őket úgy, hogy a hajtott rész kerüljön először alulra, ez így szépen összepirul, és akkor már nem fog szétesni.

Baconbe göngyölt máj

Talán a legkedveltebb fogás, amit májból készíthetsz, a bacon sótartalma remekül ellensúlyozza a máj sótlanságát, kívül ropogós lesz az étel, belül pedig finom omlós. Ha igazán különlegesre szeretnéd varázsolni, akkor még egy kis aszalt szilvát is rejthetsz a bacon és a máj közé. Elkészíteni nem nehéz, tisztítsd meg a májat, fűszerezd borssal és majoránnával, majd tedd egy baconszelet közepére, tekerd fel, és tedd egy tálkába. Miután mindegyikkel elvégezted ezt, közepes lángon, serpenyőben pirítsd át jó alaposan őket úgy, hogy a hajtott rész kerüljön először alulra, ez így szépen összepirul, és akkor már nem fog szétesni.

Dia

	Lecsós máj	A friss zöldségekből készült lecsó finom, a vele készült máj pedig egyszerűen zseniális. Gyakorlatilag ugyanazt kell tenned, mintha lecsót készítenél, csak amikor szépen összeestek a zöldségek, add hozzájuk a májat is, és főzd át jó alaposan. A fokhagyma és a só csak a végén kellenek bele, a többi fűszert bármikor hozzáadhatod. A receptet itt találod!

Lecsós máj

A friss zöldségekből készült lecsó finom, a vele készült máj pedig egyszerűen zseniális. Gyakorlatilag ugyanazt kell tenned, mintha lecsót készítenél, csak amikor szépen összeestek a zöldségek, add hozzájuk a májat is, és főzd át jó alaposan. A fokhagyma és a só csak a végén kellenek bele, a többi fűszert bármikor hozzáadhatod. A receptet itt találod!

Dia

	Csirke- vagy pulykamájas töltelékkel	A májból nemcsak a főételt készítheted el, hanem töltelékként is pompás. A kissé száraz szárnyashúst nagyszerűen egészíti ki egy kis májas töltelék, amit nem is olyan bonyolult elkészíteni, mint amilyennek elsőre tűnik, és a végeredmény mindenképpen egy látványos és ízletes fogás. A részletekért és a receptért kattints ide!

Csirke- vagy pulykamájas töltelékkel

A májból nemcsak a főételt készítheted el, hanem töltelékként is pompás. A kissé száraz szárnyashúst nagyszerűen egészíti ki egy kis májas töltelék, amit nem is olyan bonyolult elkészíteni, mint amilyennek elsőre tűnik, és a végeredmény mindenképpen egy látványos és ízletes fogás. A részletekért és a receptért kattints ide!

Dia

	A Marshall-máj	A baconbe tekert máj nagytestvére a Marshall-máj, aminél ugyanúgy a szalonna játssza a máj mellett a főszerepet, az apró különbség annyi, hogy ehhez a fogáshoz vastagabb szelet szalonna szükséges, ami kicsit zsíros, de húsos is, és sütőben kell elkészítened. További hasznos információkat itt találsz, a receptben.

A Marshall-máj

A baconbe tekert máj nagytestvére a Marshall-máj, aminél ugyanúgy a szalonna játssza a máj mellett a főszerepet, az apró különbség annyi, hogy ehhez a fogáshoz vastagabb szelet szalonna szükséges, ami kicsit zsíros, de húsos is, és sütőben kell elkészítened. További hasznos információkat itt találsz, a receptben.

Dia

	Májpástétom	Ha unod már a bolti, egyenízű és tartósítószerekkel ehetetlenné tett ipari májkészítményeket, fogd magad, és készítsd el az ízlésednek leginkább megfelelő házi májpástétomot. Sokkal jobb lesz, mint amit valaha a boltban vehettél, egészségesebb is, és gyakorlatilag bármilyenre variálhatod. Így készítsd!

Májpástétom

Ha unod már a bolti, egyenízű és tartósítószerekkel ehetetlenné tett ipari májkészítményeket, fogd magad, és készítsd el az ízlésednek leginkább megfelelő házi májpástétomot. Sokkal jobb lesz, mint amit valaha a boltban vehettél, egészségesebb is, és gyakorlatilag bármilyenre variálhatod. Így készítsd!

Dia

	Rántott máj	Végül, de semmiképpen sem utolsósorban jöjjön a rántott máj. Frissen készítve egyszerűen ellenállhatatlan a ropogós bunda alatt megbúvó omlós máj, csak sótartó is legyen a közelben. Elkészítheted sütőben, illetve bő olajban, serpenyőben is, előbbihez a recept itt van, utóbbihoz pedig itt találod a leírást.

Rántott máj

Végül, de semmiképpen sem utolsósorban jöjjön a rántott máj. Frissen készítve egyszerűen ellenállhatatlan a ropogós bunda alatt megbúvó omlós máj, csak sótartó is legyen a közelben. Elkészítheted sütőben, illetve bő olajban, serpenyőben is, előbbihez a recept itt van, utóbbihoz pedig itt találod a leírást.

Ezt is szeretjük
Fotó: