Májpástétom házilag
A házilag készült ételnek megvan az az előnye a bolti árukkal szemben, hogy tudod, miből áll, így nyugodtabban fogyaszthatod.
Amellett, hogy a házi májpástétom jóval egészségesebb, mint bolti társai, az ízlésednek megfelelőre is formálhatod, tehát mindenképp jobb, ha otthon dobod össze.


Elsőre talán bonyolultnak hangzik, de, ha elkészülsz vele, elégedetten fogyaszthatod.
Májpástétom
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 20 dkg vaj
- 10 evőkanál olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tej
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál majoránna
- 1 kávéskanál mustár
- só, esetleg bors
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A májat áztasd be a tejbe pár órára. Ha eleget ázott, pirítsd meg olajon, ha elkészült, tedd félre hűlni. Ezután kockázd fel a hagymát, és törd össze a fokhagymát, majd olajon pirítsd őket barnára. Mielőtt levennéd a tűzről, adj hozzá fél deci vizet, illetve add hozzá a mustárt és a majoránnát.
A májat törd össze egy kicsit a könnyebb turmixolás érdekében, add hozzá a hagymás-mustáros öntetet, sózd meg kedved szerint, ha a borsot szereted, azt is adhatsz hozzá. A vajat olvaszd meg, majd add hozzá az egészhez. Ezután öntsd bele a turmixgépbe, és törd össze minél homogénebb masszává. Ha kész, szedd ki tálkákba, vagy már kenheted is egy finom pirítósra.
Még több fűszeres fogás!
Ha szereted a változatos ízeket, adunk néhány ötletet képgalériánkban.
OLVASD EL EZT IS!

- paprika
- zöldséges
Hagyományos körözöttrecept

- paprika
- saláták, zöldséges ételek
Bevált szerb recept: ajvár házilag készítve

- paprika
- fokhagyma