A hagymás resztelt máj receptje
Emlékszel még rá?
A máj az egyik legolcsóbban beszerezhető húsféle, magas vastartalma miatt egészséges.

- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
A resztelt máj elég hálás fogás, gyorsan elkészül, kiadós, finom is, egy dologra kell figyelni, hogy ne süsd nagyon keményre, de ezt könnyen megvalósíthatod, annyi csak a dolgod, hogy előre nem sózod, csak utólag.
Tulajdonképp bármilyen zöldség mellé kiváló, de tört krumplival is nagyon finom.
Resztelt máj
Hozzávalók:
- 75 dkg sertésmáj
- 1 nagy fej hagyma
- 5 dkg pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl fehérbor
- só, bors
- olaj
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A májat jó alaposan tisztogasd meg, és még véletlenül se jusson eszedbe kiklopfolni, legfeljebb akkor, ha egyébként is aktuális a konyha kifestése. A hagymát kockázd fel, majd kezdd el olajon pirítani, ha már kicsit üveges, törd hozzá a fokhagymát is. Amíg kettesben pirulgatnak, a májat csíkozd fel egyenletes darabokra, majd vedd kis lángra a serpenyő alatt a gázt, és tedd bele a májat.
Szép lassan, nagyjából tíz perc alatt megfő, amikor úgy látod, hogy elérte ezt az állapotot, add hozzá a fehérbort, várj öt-hat percet, majd add hozzá a pirospaprikát, és borsozd meg kedved szerint. Ne feledd, a sót csak tálaláskor add hozzá!
Borok és ételek
Egy-egy finom vacsora mellé dukál egy hozzá illő bor, ha tanácstalan vagy, mihez mi való, nézz be képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!

- magyaros
- húsételek
Az eredeti Bakonyi sertésszelet

- csirke
- ebéd
Sajttal töltött rántott csirkecomb

- hagyma
- grill