A legjobb gasztroajándékok
Így készítheted el őket
Használati tárgyak helyett add ajándékba a legfinomabb falatokat! Garantáltan sikert fogsz aratni.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

A legnőiesebb tavaszi parfümújdonságok: friss és különleges illatok »

Kalóriaszegény, epres turmixtál: ínycsiklandóan finom, pedig fogyaszt »

10 egyszerű mód, ahogy a fehér pólót viselheted: hogy változatos legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mit adhatnál ajándékba egy olyan embernek, akinek mindene megvan? Például ínyenc különlegességeket.

A következő recepteket könnyen elkészítheted, és olyan finom falatokkal jutalmazhatod meg szeretteidet, melyeknek biztosan örülni fognak

Ráadásul nem is kell annyira mélyen a pénztárcádba nyúlnod, ha a következő finomságokkal leped meg őket. Próbáld ki remek receptjeinket, melyek egy díszes üvegben tárolva kiváló karácsonyi gasztroajándékok!

Hagymalekvár

Hozzávalók:

  • 4 fej lilahagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl vörösbor
  • fahéj
  • 1 narancs leve

A hagymát vágd közepes darabokra, és olajban kezdd el dinsztelni. Amikor megpuhult, szórd rá a cukrot, locsold rá a vörösbort és a narancslevet. Addig forrald, míg lekvár állagú nem lesz. Ízlésed szerint fahéjjal ízesítsd. Húsokhoz kiváló mártogató.

Narancslikőr

Hozzávalók:

  • 5 dl vodka
  • 5 narancs héja
  • 5 dl víz
  • 50 dkg cukor

A narancsokat hámozd meg krumplihámozóval úgy, hogy egy kicsi fehér rész se maradjon a belső részükön. Jó, ha bionarancsot vásárolsz e célra, ugyanis a narancs héján sok vegyszer található, amit egy egyszerű lemosással nem biztos, hogy el tudsz tüntetni.
Jól zárható üvegbe tedd a vodkát, szórd bele a narancshéjat, és hagyd állni egy hétig. A cukorból és a vízből főzz szirupot, majd, ha langyosra hűlt, keverd hozzá az átszűrt narancsos vodkát. Kicsit zavaros lesz, de nagyon finom.

Tejkaramella

Hozzávalók:

  • 30 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl tej

A cukrot olvaszd meg, majd nagyon óvatosan add hozzá a tejet, utána pedig a vajat. Tölts meg egy poharat hideg vízzel, és cseppents bele a karamellából.

Ha golyócskaként ér az aljára, akkor jó. Ekkor simítsd tepsibe vagy tálba, ha ugyanis tovább melegíted, töredezni kezd, és nem szilárdul meg. Pár óra szikkadás után felkockázhatod.

Fűszerolaj kapribogyóval

Hozzávalók:

  • 5 szem kapribogyó
  • 10 g mustármag
  • 3 ág oregánó
  • 3 ág zsálya
  • 5 dl olívaolaj

A hozzávalókat alaposan mosd meg, és teljesen szárítsd meg. Egy-egy oregánó- és zsályaágat tegyél félre, a többiről pedig szedd le a leveleket, majd vágd apróra.

Melegítsd meg az olajat, a fűszereket helyezd egy tálba, majd öntsd rá, és lefedve hagyd állni pár órát. Egy formás üvegbe helyezz egy-egy oregánó- és zsályaágat, végül töltsd meg az üveget az olajjal.

Blog.hu ajánló