A legfinomabb sütőtökös receptek
Használd ki a sütőtökszezont, és készíts mennyei leveseket, főételeket vagy akár desszerteket is a narancssárga zöldségből!
- A szűk szárú farmer még nem vonul vissza teljesen: ezekben a nőies összeállításokban igazán divatosan mutat »
- Ráncok ellen igazi nagyágyú, segít megőrizni a bőr rugalmasságát: a marulaolaj eltörli az apróbb hibákat »
- Jennifer Lopez arcán valami nem stimmel: durván megszaladt a retus a cipőreklám fotóin »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
A sütőtök felhasználási módja igen széles körű. Nemcsak halloweeni kellékként használhatod, hanem ízletes fogásokat is készíthetsz belőle. A levesektől kezdve a főételeken át egészen a desszertekig mindenhol felhasználhatod.
Sőt, akár magában is fogyaszthatod - persze sütve, nem nyersen -, mert tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal, így véd a hideg idő slágere, a nátha ellen.
Fűszeres sütőtökkrémleves
Hozzávalók:
- 1 kg sütőtök
- 6 dl zöldségleves kockából
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál aprított koriander
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 piros chili paprika
- 1 babérlevél
- 1 evőkanál aprított gyömbér
- só
- bors
A sütőtököt hámozd meg, szedd ki a magját és vágd kisebb darabokra. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd az olajon dinszteld meg.
Szórd rá a gyömbért, a kimagozott, apróra vágott chilit, a koriandert, valamint a babérlevelet. Add hozzá a sütőtökdarabokat, és állandó kevergetés mellett süsd néhány percig. Öntsd rá a levest, forrald fel, majd addig főzd, míg a sütőtök megpuhul. Hagyd hűlni pár percig, vedd ki a babérlevelet, végül robotgéppel mixeld össze. Ízlésed szerint sózd, borsozd. Tejszínnel tálald.
Sütőtökös gnocchi
Hozzávalók:
- 50 dkg sütőtök
- 20 dkg liszt
- 3 evőkanál reszelt parmezán sajt
- 1 tojás
- vaj
- zsályalevél
- só
- bors
A tököt darabold fel, magozd ki, és sütőben süsd meg. A puha részét vágd le róla, és villával törd össze. Keverd hozzá a lisztet, a parmezánt, valamint a tojást, és fűszerezd borssal. Gyúrd össze, majd vedd ketté a tésztát, és lisztezett deszkán sodord ki őket. Darabold fel, és sós vízben néhány másodperc alatt főzd ki a gnocchit. A vajat forrósítsd fel, tegyél bele néhány felaprított zsályalevelet, és keverd össze a leszűrt gnochhival.
Mézes-sütőtökös csirke
Hozzávalók:
- 1 kg sütőtök
- 50 dkg csirkemell
- 4 dl leves kockából
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál méz
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál szerecsendió
- 1 teáskanál gyömbérpor
- curry
- bors
- só
A hagymát aprítsd fel, majd az olajon dinszteld meg. Szórd rá a csíkokra vágott csirkemellet, és pirítsd fehéredésig. Szórj rá curryt, és pirítsd még néhány percig. Ezután ízesítsd a többi fűszerrel is. Öntsd fel a levessel és add hozzá a darabokra vágott sütőtököt. Nagyjából fél óráig főzd fedő alatt - akkor jó, ha puha a tök. Végül add hozzá a mézet, és hagyd, hogy felrottyanjon.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Sütőtökpite
Hozzávalók:
- 60 dkg sütőtök
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 kis pohár tejföl
- 1 csomag sütőpor
- cukor
- zsemlemorzsa
- fahéj
- csipetnyi só
A sütőtököt hámozd meg, reszeld le almareszelőn, és tedd félre állni. A lisztet a sütőporral, két evőkanálnyi cukorral és egy csipet sóval keverd össze. Add hozzá a vajat, az egyik tojást és a tejfölt, és gyúrd össze. Oszd ketté a tésztát, és az egyik felét lisztezett deszkán nyújtsd ki. Tedd egy kivajazott piteformába, szórj rá vékony rétegbe pici zsemlemorzsát. Nyomkodd ki a tököt, majd oszlasd el a tészta tetején. Ízlésedtől függően szórd meg fahéjjal és cukorral, aztán terítsd rá a tészta másik, kinyújtott felét is. A megmaradt tojást válaszd ketté, és a sárgájával kend meg a pite tetejét. Villával szurkáld meg, majd előmelegített sütőben 45-50 perc alatt süsd aranybarnára.
OLVASD EL EZT IS!

- krumpli
- egytálétel
A legfinomabb rakott krumplik őszre

- spenót
- gomba
Isteni sós piték

- krumpli
- magyaros