A kijevi csirkemell receptje
A töltött húsok elkészítése kicsit időigényesebb, mint egy rántott húsé, de a szombati ebédet mindenképp feldobják.

Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

Igazán menő szettek, amikben nem ciki a tréningnadrág: az utcán is megállják a helyüket »

Házi szemránckrémek, amiket gyerekjáték összeütni: versenybe szállnak a boltiakkal »

Nem szélesítenek a túlméretezett, bő cuccok, ha így kerülnek be az öltözékbe: nőiesen is viselhetők »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kijevi csirkemell minden bizonnyal a Nagy Katalin udvarában tevékenykedő francia szakácsok fejéből pattant ki.

Ma már szinte minden országban készítik, ki így, ki úgy. Egy a lényeg, ínycsiklandó ebéd vagy vacsora lehet belőle.

Ha inkább mással töltenéd meg a húst, ahhoz is adunk egy-két ötletet.

Kijevi csirkemell

Hozzávalók:

  • 20 dkg trappista sajt
  • 4 csirkemellfilé
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors

A sajtot reszeld le, a puha vajjal és a zúzott fokhagymával dolgozd össze. Sóval, borssal ízlés szerint fűszerezd.

A húst szúrd fel, és tölts bele a töltelékből. A nyílást tűzd össze hústűvel. Panírozd be, és forró olajban mindkét oldalát süsd aranybarnára. Krumplipürével tálald.

Baconos-gombás töltött hús

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 6 szelet karaj
  • 6 szelet bacon
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl húsleves
  • 1 fej lilahagyma
  • fokhagymakrém
  • olaj
  • bors
  • kakukkfű

Az apróra vágott lilahagymát az olajon pirítsd meg. A felszeletelt gombát öntsd hozzá, majd ízlés szerint szórd meg sóval, borssal, kakukkfűvel, és párold puhára. A húst klopfold ki, kend meg fokhagymakrémmel, és fektess rá baconszalonnákat. 2-2 evőkanállal tegyél a közepére a megpárolt gombából. Hajtsd össze a húst, és tűzd össze fogvájóval vagy hústűvel. Lisztbe forgasd bele, és süsd ki olajban.

Barackkal, sajttal töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 15 dkg trappista sajt
  • 4 csirkemellfilé
  • 4 felezett őszibarack, konzervből
  • 1 dl fehérbor
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • tojás

A sózott borba áztasd be az őszibarackot legalább fél órára. A csirkemellet klopfold ki, majd tedd rá az őszibarackot, és szórj a közepére reszelt sajtot. A húst hajtsd össze kis batyu alakúra, és hústűvel rögzítsd. Panírozd be, és forró olajban süsd ki. Krumplipürével tálald.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Sárgarépával töltött csirkecomb

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkecomb
  • 20 dkg sárgarépa
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • citromlé

A tojásokat főzd keményre. Vágd apró kockákra, majd a megtisztított, lereszelt sárgarépával és a szintén felaprított petrezselyemmel keverd össze. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd gyúrd össze a reszelt vöröshagymával és egy pici citromlével. A combok bőre alá tömködd be a tölteléket. Párold meg, majd a saját levével öntözgetve süsd meg.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük