A bácskai rizses hús receptje
A rizses hús rendkívül laktató étel, gyorsan elkészül, és még a pénztárcádat is kíméli. Hétvégén tökéletes ebéd lehet belőle.
A bácskai rizses hús régóta nagy kedvenc, mert gyorsan elkészíthető, valamint nagyon tápláló. Anno a nagymamád biztosan sokszor tálalta fel a szombati ebédek alkalmával.
Ha szeretnéd, hogy a nagyi büszke legyen rád, próbáld ki különböző receptjeinket!
Bácskai rizses hús
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéshús
- 30 dkg zöldpaprika
- 20 dkg rizs
- 15 dkg paradicsom
- 1 vöröshagyma
- pirospaprika
- só
A hagymát aprítsd fel. Pici olajon dinszteld meg, majd dobd rá a húst. Sózd meg, és pirítsd meg egy picit. Ha már barnul, szórd meg pirospaprikával, engedd fel vízzel, és fedő alatt kezdd el párolni.
A rizst mosd meg, majd hagyd lecsepegni. Amikor a hús már majdnem puha, tedd át egy tűzálló edénybe, keverd hozzá a rizst, a felaprított zöldpaprikát és a paradicsomot. Sózd meg, majd engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje az ételt. Előmelegített sütőben párold puhára.
Tavaszi rizses hús
Hozzávalók:
- 40 dkg vegyes zöldség
- 40 dkg pulykamellfilé
- 30 dkg hosszú szemű rizs
- 15 dkg zöldborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
A zöldségeket tisztítsd meg, és a paprikával egyetemben kockázd, illetve karikázd fel. A paradicsomot és a hagymát hámozd meg, és a hússal együtt vágd apró kockákra. A forró olajon néhány percig pirítsd a húst, vedd ki, majd tedd félre. A serpenyőbe dobd be a hagymát, a vegyes zöldségeket, a paprikát és a borsót, és pirítsd pár percig. Tedd bele a paradicsomot és a zúzott fokhagymát, majd ízlés szerint fűszerezd, és szórd rá a húst is. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt főzd majdnem puhára. A keveréket a levével együtt tedd át egy tűzálló edénybe, keverd hozzá a rizst, és körülbelül 25 percig párold.
Gombás rizses hús
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 30 dkg gomba
- 20 dkg rizs
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- fűszerpaprika
- bors
- só
Egy nagyobb edény aljába tegyél olajat. A vöröshagymát karikázd fel, majd borítsd be vele. A csirkemellet szeleteld fel, és tedd a hagymára. Szórd rá a tört fokhagymát, az apróra vágott paprikát, ízlés szerint sózd, borsozd, majd szórd meg a vékonyra szeletelt gombával is. Öntsd fel 3 dl vízzel, és fedő alatt párold körülbelül 20 percig. Ezután szórd meg pirospaprikával, és locsold meg a tejszínnel. Ha kicsit összeforrt, tedd bele a rizst. Ezzel együtt még negyed óráig párold.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Káposztás rizses hús
Hozzávalók:
- 70 dkg sertéscomb
- 70 dkg édes káposzta
- 2 fej vöröshagyma
- 1 csomag gyorsrizs
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- pirospaprika
- bors
- só
A hagymát vágd apróra, a paprikát karikázd, a paradicsomot kockázd fel. Pici olajra dobd rá őket, és pirítsd meg. Szórd rá a kockára vágott húst, majd fűszerezd ízlés szerint, és öntsd fel bőséges vízzel. Amikor a hús félig megpuhult, a felcsíkozott káposztával együtt párold tovább. A rizst külön főzd meg, ha elkészült, keverd a húsos, káposztás masszához. Picit főzd őket össze, és már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!
- pörkölt
- magyaros
4 isteni pörkölt receptje
- paprika
- krumpli
4 kiadós paprikás krumpli receptje
- répa
- marha