5 szuper recept mirelitből

Egy rohanós hétköznapon sok időt takaríthatsz meg, ha fagyasztott áruból készíted a vacsorát. Ezek a receptek olyan jók, hogy senki nem jön majd rá a csalásra.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kétségtelen, hogy friss alapanyagból dolgozni a legjobb, de a megfelelő eljárással tartósított gyümölcsök és zöldségek télen jó szolgálatot tehetnek, a mirelit vajas tészta pedig életet menthet, ha szorít az idő.

20 extra hatékony zsírégető zöldség

Nézegess képeket!

Elolvasom

Arról nem is beszélve, hogy, ha te magad fagyasztottál le néhány nyáron termő finomságot, még spórolhatsz is a vacsorán!

Borsósült

Hozzávalók:

  • 20 dkg mirelit borsó
  • 10 dkg sárgaborsóliszt
  • 1 csipet sütőpor
  • 1 csipet őrölt római kömény
  • csípős paradicsommártás

A fagyasztott borsót főzd meg sós vízben, a lisztet keverd el a sütőporral, ízesítsd egy kevés sóval és a római köménnyel. Ezután önts hozzá annyit a borsó főzővizéből, hogy palacsintasűrűségű tésztát kapj. Jól dolgozd el, majd keverd bele a leszűrt zöldborsót.

A masszából bő, forró olajba szaggass kanálnyi mennyiségeket, és süsd meg mindkét oldalukat. Paradicsommártással kínáld.

Zöldséges hal

Hozzávalók:

  • 50 dkg mélyhűtött tengeri halfilé
  • 4 evőkanálnyi olívaolaj
  • 1 csapott teáskanálnyi fűszerkeverék
  • 1 citrom kifacsart leve
  • 1 csomag mélyhűtött wok-zöldség
  • 1 konzerv leszűrt vörösbab
  • 1 konzerv leszűrt kukorica
  • néhány szem magozott olívabogyó
  • fél csapott mokkáskanálnyi só

Az olajat tedd a kuktába, és fektesd rá a fagyasztott halakat. Szórd meg őket egy teáskanálnyi fűszerkeverékkel, csavard rá a citromot, és borítsd rá a fagyasztott és a konzerv zöldségeket. Ezután szórd meg egy kevés sóval, hintsd meg néhány szem olívával, majd zárd le a kuktát. Tedd az edényt a tűzhelyre, és párold puhára a halat.

Hússal töltött vajas tészta

Hozzávalók:

  • 1 csomag mirelit leveles tészta
  • 50 dkg darált hús
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás a kenéshez
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom

A mirelit tésztát engedd fel, majd egy lisztezett tepsin nyújtsd ki, hajtsd össze, és nyújtsd ki újra. Ezt ismételd meg néhányszor, hogy a tészta levegősebb legyen. Végül nyújtsd fél centi vastagra, és szaggasd ki pogácsaszaggatóval. A darált húst keverd el a fűszerekkel, és halmozd a tésztakarikák közepére. A tészták szélét kend meg a tojással, majd tegyél a tetejükre egy másik tésztalapot, és nyomkodd meg a szélét. A batyuk tetejét kend meg tojással, majd tedd őket egy tepsibe, takard be zsírpapírral, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 20 percig.

Karfiolpaprikás

Hozzávalók:

  • 70-75 dkg mirelit karfiol
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál piros fűszerpaprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 húsleveskocka
  • ízlés szerint só

A hagymát vágd finomra, és párold üvegesre egy kevés olajon. Ezután add hozzá a pirospaprikát, és keverd el két evőkanálnyi vízzel. Tedd bele a rózsákra szedett karfiolt, közepes lángon pirítsd néhány percig, majd öntsd fel vízzel. Dobd bele a húsleveskockát, és fedő alatt párold néhány percig. A tejföl felét keverd simára fél deci vízzel és a liszttel, majd öntsd a karfiol tetejére. Rázogasd össze, de ne keverd, mert nagyon könnyen összetörik. Amikor felforrt, húzd le a tűzről, és locsold meg a maradék tejföllel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Sült gyümölcs mascarponekrémmel

Hozzávalók:

  • 1 adag vegyes mirelit gyümölcs kiolvasztva, lecsepegtetve
  • 1 kis doboz mascarpone
  • 4 evőkanál joghurt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 dl alkohol - konyak, sherry, rum vagy likőr

A gyümölcsöt - ha kell - vágd nagyjából egyforma kockákra, és szórd egy akkora tepsibe, amiben a gyümölcsöket három-négy centi vastagon el tudod teríteni. Locsold meg az alkohollal, szórd meg a vaníliás cukorral, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd addig, amíg levet ereszt, és kezd kicsit barnulni a teteje. Ekkor szedd kis tálkákba, és a tetejükre halmozz egy adagot a vaníliarúddal, porcukorral és joghurttal elkevert mascarponéból.

Ezt is szeretjük