5 szuper recept mirelitből
Egy rohanós hétköznapon sok időt takaríthatsz meg, ha fagyasztott áruból készíted a vacsorát. Ezek a receptek olyan jók, hogy senki nem jön majd rá a csalásra.
Kétségtelen, hogy friss alapanyagból dolgozni a legjobb, de a megfelelő eljárással tartósított gyümölcsök és zöldségek télen jó szolgálatot tehetnek, a mirelit vajas tészta pedig életet menthet, ha szorít az idő.
Arról nem is beszélve, hogy, ha te magad fagyasztottál le néhány nyáron termő finomságot, még spórolhatsz is a vacsorán!
Borsósült
Hozzávalók:
- 20 dkg mirelit borsó
- 10 dkg sárgaborsóliszt
- 1 csipet sütőpor
- 1 csipet őrölt római kömény
- csípős paradicsommártás
A fagyasztott borsót főzd meg sós vízben, a lisztet keverd el a sütőporral, ízesítsd egy kevés sóval és a római köménnyel. Ezután önts hozzá annyit a borsó főzővizéből, hogy palacsintasűrűségű tésztát kapj. Jól dolgozd el, majd keverd bele a leszűrt zöldborsót.
A masszából bő, forró olajba szaggass kanálnyi mennyiségeket, és süsd meg mindkét oldalukat. Paradicsommártással kínáld.
Zöldséges hal
Hozzávalók:
- 50 dkg mélyhűtött tengeri halfilé
- 4 evőkanálnyi olívaolaj
- 1 csapott teáskanálnyi fűszerkeverék
- 1 citrom kifacsart leve
- 1 csomag mélyhűtött wok-zöldség
- 1 konzerv leszűrt vörösbab
- 1 konzerv leszűrt kukorica
- néhány szem magozott olívabogyó
- fél csapott mokkáskanálnyi só
Az olajat tedd a kuktába, és fektesd rá a fagyasztott halakat. Szórd meg őket egy teáskanálnyi fűszerkeverékkel, csavard rá a citromot, és borítsd rá a fagyasztott és a konzerv zöldségeket. Ezután szórd meg egy kevés sóval, hintsd meg néhány szem olívával, majd zárd le a kuktát. Tedd az edényt a tűzhelyre, és párold puhára a halat.
Hússal töltött vajas tészta
Hozzávalók:
- 1 csomag mirelit leveles tészta
- 50 dkg darált hús
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 kis fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tojás a kenéshez
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
A mirelit tésztát engedd fel, majd egy lisztezett tepsin nyújtsd ki, hajtsd össze, és nyújtsd ki újra. Ezt ismételd meg néhányszor, hogy a tészta levegősebb legyen. Végül nyújtsd fél centi vastagra, és szaggasd ki pogácsaszaggatóval. A darált húst keverd el a fűszerekkel, és halmozd a tésztakarikák közepére. A tészták szélét kend meg a tojással, majd tegyél a tetejükre egy másik tésztalapot, és nyomkodd meg a szélét. A batyuk tetejét kend meg tojással, majd tedd őket egy tepsibe, takard be zsírpapírral, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 20 percig.
Karfiolpaprikás
Hozzávalók:
- 70-75 dkg mirelit karfiol
- 2 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál piros fűszerpaprika
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 húsleveskocka
- ízlés szerint só
A hagymát vágd finomra, és párold üvegesre egy kevés olajon. Ezután add hozzá a pirospaprikát, és keverd el két evőkanálnyi vízzel. Tedd bele a rózsákra szedett karfiolt, közepes lángon pirítsd néhány percig, majd öntsd fel vízzel. Dobd bele a húsleveskockát, és fedő alatt párold néhány percig. A tejföl felét keverd simára fél deci vízzel és a liszttel, majd öntsd a karfiol tetejére. Rázogasd össze, de ne keverd, mert nagyon könnyen összetörik. Amikor felforrt, húzd le a tűzről, és locsold meg a maradék tejföllel.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Sült gyümölcs mascarponekrémmel
Hozzávalók:
- 1 adag vegyes mirelit gyümölcs kiolvasztva, lecsepegtetve
- 1 kis doboz mascarpone
- 4 evőkanál joghurt
- 2 evőkanál porcukor
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 dl alkohol - konyak, sherry, rum vagy likőr
A gyümölcsöt - ha kell - vágd nagyjából egyforma kockákra, és szórd egy akkora tepsibe, amiben a gyümölcsöket három-négy centi vastagon el tudod teríteni. Locsold meg az alkohollal, szórd meg a vaníliás cukorral, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd addig, amíg levet ereszt, és kezd kicsit barnulni a teteje. Ekkor szedd kis tálkákba, és a tetejükre halmozz egy adagot a vaníliarúddal, porcukorral és joghurttal elkevert mascarponéból.
OLVASD EL EZT IS!
- saláta
- egészséges recept
4 klasszikus saláta receptje
- zöldség
- csirkemell
4 húsos saláta, ami megkönnyíti a fogyókúrát
- spenót
- csirke