5 szuper recept mirelitből
Egy rohanós hétköznapon sok időt takaríthatsz meg, ha fagyasztott áruból készíted a vacsorát. Ezek a receptek olyan jók, hogy senki nem jön majd rá a csalásra.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Minden egy kollekcióban, amit a romantikus stílusról tudnod kell idén »

Egy kiló festéket kent magára, és átváltozott az arca: ezért ne érezd magad szürke kisegérnek »

Így használd a rózsaszínt az esküvőn, hogy elkerüld a giccshatást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kétségtelen, hogy friss alapanyagból dolgozni a legjobb, de a megfelelő eljárással tartósított gyümölcsök és zöldségek télen jó szolgálatot tehetnek, a mirelit vajas tészta pedig életet menthet, ha szorít az idő.

Arról nem is beszélve, hogy, ha te magad fagyasztottál le néhány nyáron termő finomságot, még spórolhatsz is a vacsorán!

Borsósült

Hozzávalók:

  • 20 dkg mirelit borsó
  • 10 dkg sárgaborsóliszt
  • 1 csipet sütőpor
  • 1 csipet őrölt római kömény
  • csípős paradicsommártás

A fagyasztott borsót főzd meg sós vízben, a lisztet keverd el a sütőporral, ízesítsd egy kevés sóval és a római köménnyel. Ezután önts hozzá annyit a borsó főzővizéből, hogy palacsintasűrűségű tésztát kapj. Jól dolgozd el, majd keverd bele a leszűrt zöldborsót.

A masszából bő, forró olajba szaggass kanálnyi mennyiségeket, és süsd meg mindkét oldalukat. Paradicsommártással kínáld.

Zöldséges hal

Hozzávalók:

  • 50 dkg mélyhűtött tengeri halfilé
  • 4 evőkanálnyi olívaolaj
  • 1 csapott teáskanálnyi fűszerkeverék
  • 1 citrom kifacsart leve
  • 1 csomag mélyhűtött wok-zöldség
  • 1 konzerv leszűrt vörösbab
  • 1 konzerv leszűrt kukorica
  • néhány szem magozott olívabogyó
  • fél csapott mokkáskanálnyi só

Az olajat tedd a kuktába, és fektesd rá a fagyasztott halakat. Szórd meg őket egy teáskanálnyi fűszerkeverékkel, csavard rá a citromot, és borítsd rá a fagyasztott és a konzerv zöldségeket. Ezután szórd meg egy kevés sóval, hintsd meg néhány szem olívával, majd zárd le a kuktát. Tedd az edényt a tűzhelyre, és párold puhára a halat.

Hússal töltött vajas tészta

Hozzávalók:

  • 1 csomag mirelit leveles tészta
  • 50 dkg darált hús
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás a kenéshez
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom

A mirelit tésztát engedd fel, majd egy lisztezett tepsin nyújtsd ki, hajtsd össze, és nyújtsd ki újra. Ezt ismételd meg néhányszor, hogy a tészta levegősebb legyen. Végül nyújtsd fél centi vastagra, és szaggasd ki pogácsaszaggatóval. A darált húst keverd el a fűszerekkel, és halmozd a tésztakarikák közepére. A tészták szélét kend meg a tojással, majd tegyél a tetejükre egy másik tésztalapot, és nyomkodd meg a szélét. A batyuk tetejét kend meg tojással, majd tedd őket egy tepsibe, takard be zsírpapírral, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 20 percig.

Karfiolpaprikás

Hozzávalók:

  • 70-75 dkg mirelit karfiol
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál piros fűszerpaprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 húsleveskocka
  • ízlés szerint só

A hagymát vágd finomra, és párold üvegesre egy kevés olajon. Ezután add hozzá a pirospaprikát, és keverd el két evőkanálnyi vízzel. Tedd bele a rózsákra szedett karfiolt, közepes lángon pirítsd néhány percig, majd öntsd fel vízzel. Dobd bele a húsleveskockát, és fedő alatt párold néhány percig. A tejföl felét keverd simára fél deci vízzel és a liszttel, majd öntsd a karfiol tetejére. Rázogasd össze, de ne keverd, mert nagyon könnyen összetörik. Amikor felforrt, húzd le a tűzről, és locsold meg a maradék tejföllel.

Sült gyümölcs mascarponekrémmel

Hozzávalók:

  • 1 adag vegyes mirelit gyümölcs kiolvasztva, lecsepegtetve
  • 1 kis doboz mascarpone
  • 4 evőkanál joghurt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 dl alkohol - konyak, sherry, rum vagy likőr

A gyümölcsöt - ha kell - vágd nagyjából egyforma kockákra, és szórd egy akkora tepsibe, amiben a gyümölcsöket három-négy centi vastagon el tudod teríteni. Locsold meg az alkohollal, szórd meg a vaníliás cukorral, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd addig, amíg levet ereszt, és kezd kicsit barnulni a teteje. Ekkor szedd kis tálkákba, és a tetejükre halmozz egy adagot a vaníliarúddal, porcukorral és joghurttal elkevert mascarponéból.

Blog.hu ajánló